Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Beckham csapata jelentkezett be Messiért, már a vb után aláírhat

Szabó Bence

Frissítve 27/11/2022 - 19:32 GMT+1

Sajtóinformációk szerint David Beckham klubja, az Inter Miami mindent megtesz, hogy megszerezze Lionel Messit. Az argentin sztár, akinek lejár a szerződése, már rögtön a katari világbajnokság után aláírhat a klubbal. Messit egykori csapattársai megszerzésével is csábítanák, a sztárok érkezése pedig fellendítheti a floridai szurkolók érdeklődését is a csapat iránt.

Így készültek fel Messiék a Mexikó elleni sorsdöntő csoportmeccsre

Ambiciózus tervek: csomagban érkezhetnek a sztárok Floridába.

Lionel Messi jelenleg egy dologra koncentrál, a világbajnoki cím megszerzésére. Az argentinok ugyan Szaúd-Arábia ellen egy meglepő vereséggel kezdték a tornát, szombaton viszont Mexikó legyőzésével újra jó pozícióba kerültek a továbbjutáshoz. Viszont vb-győzelem ide vagy oda, a PSG sztárjának szezon végén lejár a szerződése, a találgatások pedig már javában folynak, hol játszik majd jövőre. A párizsi maradás és a barcelonai nagy visszatérés mellett most egy új, meglepőbb célállomás került a kalapba.
Az általában hiteles forrásnak számító The Times vasárnap írta meg, hogy információik szerint Messi közel áll ahhoz, hogy aláírjon az amerikai MLS-ben szereplő Inter Miami csapatához. A klubnál, melynek egyik tulajdonosa a korábbi sztárjátékos David Beckham, abban bíznak, hogy Messi a világbajnokság végével már el is kötelezi magát a csapat mellett.
A hír nem teljesen új, néhány hete a The Athletic guruja, David Ornstein is írt erről, de a Times további információkat is megosztott. Eszerint a Miami egykori csapattársai szerződtetésével csábítaná Messit, a célpontok között van Luis Suarez és Cesc Fabregas is. Előbbi az uruguayi Nacional játékosa volt legutóbb, míg utóbbi az olasz másodosztályú Comóban focizik, egyikük sem tűnik elérhetetlennek.
A Miamitól nem áll távol a nagy sztárok leigazolása.
A klub mindig szeretne szupersztárokat Miamiba csábítani, ők pedig szívesen jönnek hozzánk, a csapat elhelyezkedése miatt.
- mondta még februárban az edző Phil Neville, aki idén bevezette a csapatot az MLS rájátszásába.
Messi Miamiba szerződése mellett valóban szólnak érvek, ezek közül egy pedig kétségtelenül a vonzó környezet. Az argentin játékosnak van otthona a városban, ahol szeret is időt tölteni a családjával.
Emellett fontos szempont lehet, hogy korábbi válogatottbeli csapattársa, Gonzalo Higuain nemrég a klubtól vonult vissza, akár az egykori csatár is szólhat pár jó szót a csapat érdekében. Sőt, katalán ismerősök is segíthetnek, Xavi Asensit és Víctor Olivert is ismeri Messi Barcelonából, most mindketten a klub alkalmazásában állnak.
Persze ott van Beckham neve, ami nyilván sokat nyom a latba, és nem elhanyagolható az ajánlott fizetés sem. A Times szerint ez, ha nem is éri el a jelenleg PSG-nél kapott heti 1,2 millió fontot, de az MLS történetének legjobban fizetett játékosává teheti Messit.
Az időzítés is jó, hiszen a klub hosszas huzavona után nemrég jelentette be, hogy felépíti saját stadionját. A csapat átlagos nézőszáma eddig elmaradt az MLS egyre növekvő átlagától, de minden idők egyik legjobbjának megszerzése biztos nem hagyná hidegen a floridai szurkolókat.
Pláne, ha világbajnokként érkezne Miamiba.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés