Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bombameglepetés: Szaúd-Arábia legyőzte Messiéket a világbajnokságon

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/11/2022 - 16:15 GMT+1

Lionel Messi hiába szerzett vezetést tizenegyesből az argentin válogatottnak, a jóval esélytelenebbnek tartott Szaúd-Arábia 2-1-re megnyerte a vb-csoportmeccset.

Hihetetlen kezdés Szaúd-Arábiától, Messiék feje fájhat a folytatásban.

Fotó: AFP

Lionel Messi tizenegyesből szerzett vezetést Argentínának, amely három lesgólt is szerzett az első félidőben.
Az előző négy összecsapásukon nem nyertek a szaúdiak az argentinok ellen. A Copa America-győztes dél-amerikaiak 1990-ben kezdték vereséggel a vb-t, azóta viszont - hat győzelemmel és egy döntetlennel - veretlenek voltak a nyitómeccseiken.
Az argentin válogatott 2019. július eleje óta 36 mérkőzést vívott meg veretlenül - 25 győzelemmel és 11 döntetlennel -, és egy mérkőzésre volt attól, hogy beállítsa az olaszok 37-es rekordját, melyet 2018 és 2021 között állítottak fel.
Lionel Messi a várakozásnak megfelelően csapatkapitányként ott volt az argentin együttesben, a hétszeres aranylabdás az ötödik világbajnokságán lépett pályára, ezzel beérte a csúcstartó négyest: a német Lothar Matthäust, az olasz Gianluigi Buffont, valamint a mexikói Antonio Carbajalt és Rafael Márquezt.
Az első félidő után varázsütésre megtáltosodott a szaúdi válogatott és öt perc alatt két gólt szerezve fordított a C csoport nyitómérkőzésén. Előbb Al Shehri, majd Al Dawsari talált be az argentin kapuba.
Amióta világbajnoki adatelemzés és esélylatolgatás létezik világszinten, a Gracenote (Nielsen cégcsoport) kimutatása alapján Szaúd-Arábia Argentína felett aratott győzelme számít a legnagyobb meglepetésnek.
Argentína a következő körben Mexikóval, Szaúd-Arábia pedig Lengyelországgal találkozik majd.
Eredmény:
C csoport, első forduló:
  • Argentína - Szaúd-Arábia 1-2 (1-0)
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés