Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zidane nem biztos benne, hogy a következő szezonban is Madridban fog dolgozni

Eurosport
Eurosport

Publikálva 19/07/2020 - 12:00 GMT+2

Bár a friss bajnok Real francia vezetőedzőjének szerződése 2022-ig érvényes, nem biztos, hogy marad, hiszen egyszer már elköszönt a csapattól egy nagy siker után.

Fotó: Eurosport

Rövid, és egyszer már megszakított edzői karrierje tizenegyedik trófeáját gyűjtötte be a minap Zinedine Zidane, miután a spanyol bajnokság élén a Real Madrid előnye behozhatatlanná vált az örök rivális Barcelonával szemben. A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás klasszis most mégis arról beszélt, nincs kőbe vésve, hogy továbbra is ő vezeti majd a blancókat.

Általános megdöbbenést keltett a futballvilágban, hogy miután 2018 májusában a Real MadridZinedine Zidane vezetésével sorozatban harmadszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját, a francia edző néhány nappal a kijevi diadal után bejelentette, nem folytatja vezetőedzői karrierjét a csapat élén. Egy olyan sorozatban, amelynek ilyen név alatti bő húszéves lebonyolítása alatt nemhogy triplázásra, de még címvédésre sem volt példa, nehéz nagyobb csúcsot keresni a háttérbe vonuláshoz, mint egy ilyen bravúr elérése. Mégis, Zizou bejelentése sokkolta a futballvilágot, a csapat szurkolóit, és mint utóbb kiderült, a Real keretének tagjait is.
A Julen Lopetegui és Santiago Solari fémjelezte Zidane nélküli időszakot követően aztán a francia klublegenda az első hívó szóra visszatért Madridba, s második korszakának első teljes idénye végén a Szaúd-Arábiába exportált Spanyol Szuperkupa mellett a La Ligát is megnyerte csapatával. A Leganes elleni záróforduló előtti sajtótájékoztatón aztán, ki tudja, talán beetetési céllal, talán sokk-megelőzési szándékkal, egy újságírói kérdésre válaszolva, miszerint garantálni tudja-e, hogy a következő szezonban is ő lesz a madridiak vezetődzője, így válaszolt:
„Soha nem foglalkozom a következő szezonnal, most sem teszem. Boldog vagyok itt, a szerződésem pedig 2022-ig ideköt. A futballban ugyanakkor sohasem lehet biztosat mondani, nem tudom mit tartogat számomra a jövő.”
Ha Zidane 2005-ben nem gondolja meg magát, Real bajnoki cím sem lenne | EurosportZinedine Zidane ismét bizonyítja: ő a cselkirály. A pályán és a való életben is. Képzeljük el, hogy a legnagyobb francia sportnapilap 2005 április elsejei címlapja csak egy béna tréfa maradt volna. A lapon Zinedine Zidane látható, francia mezben, ahogy épp a csapatkapitányi karszalagját igazgatja, felette a felirat: És ha visszajönne?
A Real Madrid ma a Leganes otthonában zárja a koronavírus-járvány miatt extrém hosszúra nyúlt spanyol bajnokságot, kérdés azonban, hogy egy kiesőjelölt csapat elleni zártkapus mérkőzés mennyire tudja lázba hozni a madridiakat. Zidane szerint a Real mezének viselése kellő motivációt kell jelentsen minden játékosnak függetlenül attól, hogy éppen ki az ellenfél vagy milyen körülmények között kell pályára lépniük:
„Minden bajnokinkat meg szeretnénk nyerni, ez a klub DNS-be van kódolva. Bajnokit játszunk, nem pedig barátságos mérkőzést, nem is lehet kérdés, hogy  győzelemre hajtunk. Nem gondolom, hogy bárki felé is bizonyítani valónk lenne. Mi csak szeretnénk fenntartani a jó formánkat és a győzelmi sorozatunkat.”
picture

Sergio Ramos piros lapot kap a Machester City elleni BL nyolcaddöntő első mérkőzésén

Fotó: Eurosport

Sajtótájékoztatóján Zidane a La Liga végjátékon túlra is tekintett, augusztusban ugyanis Manchesterben, a City otthonában lesz jelenése a Realnak, hogy a hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereséget követően megpróbálja kiharcolni a lisszaboni nyolcas döntőbe való jutást.
„Nem akarunk visszavenni a tempóból, folyamatosan nyomás alatt szeretnénk tartani önmagunkat. A Leganes elleni mérkőzés után lesz pár nap szünete a csapatnak, utána azonban újra folytatjuk az edzéseket és készülünk a City ellen. Az a meccs egy döntővel ér fel a számunkra.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés