Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Feljutott a Las Palmas!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 22/06/2015 - 11:56 GMT+2

A kanári-szigeteki klub 13 év után játszhat ismét a Primera Divisiónban.

Fotó: Eurosport

A play-off döntőjébe mind a Las Palmas mind a Zaragoza idegenben lőtt több góllal jutott be, mégis micsoda különbség volt a két csapat között! A kanári-szigetekiek a gyengécske Valladolid ellen az idegenben elért 1-1-nek köszönhetően jutottak tovább, a 0-0-s visszavágón még az is belefért, hogy tizenegyest hibázzanak. Ellenben a Zaragoza egészen elképesztő módon a hazai 0-3 után a Girona otthonában hozta vissza az első osztályú reményeket 4-1-es győzelmének hála.
Ezek után a szezont végig bukdácsoló kék-fehérek joggal kezdhettek reménykedni, hogy hiába végeztek 17 ponttal a Las Palmas mögött a bajnokságban, az osztályozón ez már vajmi keveset számít. Ennek megfelelően a szerdai odavagón teljesen telt ház, 34 ezer néző előtt kezdtek a csapatok a Romareda stadionban. Hamar jött azonban a hidegzuhany, a Las Palmas ugyanis már a mérkőzés 18. percében megszerezte a vezetést. A fordításra azonban most nem kellett a visszavágóig várni a Zaragoza szurkolóinak. A hazaiak még az első félidőben egyenlítettek majd a második félidő legelején a vezetést is megszerezték. Ezt követően a vendégek előtt is számtalan helyzet adódott, gólt azonban a futball örök törvényének megfelelően megintcsak a hazaiak lőttek, akik így 2 gólos előnnyel utazhattak Gran Canaria szigetére.
A felfokozott hangulatra a vasárnap esti visszavágón sem lehetett panasz. Természetesen telt ház várta a csapatokat, ami 28 ezer nézőt jelent a jelenleg éppen felújítás alatt álló stadionban. Ahogy az várható volt, a hazaiak kezdtek jobban és már a meccs legelején több helyzetig eljutottak. A Zaragoza ekkor még tudott reagálni, pár kimaradt lehetőség -közte egy kapufa- jelezte, hogy nekik is komolyak a céljaik. Ezután azonban teljesen felborult a pálya és az első félidő 32. percében a Las Palmas meg is szerezte a vezetést. A második játékrészben a kanárik még magasabb fokozatba kapcsoltak és nagyobbnál nagyobb helyzeteket alakítottak ki, illetve volt egy kapufájuk és egy meg nem adott lesgóljuk is.
picture

Fotó: Eurosport

Nagyon érett tehát a második hazai találat, ami végül a 84. percben be is következett: egy kapu elötti kavarodást követően Araujo közvetlen közelről talált be. A Las Palmas házi gólkirályának 25. gólja volt ez a szezonban melyet követően valósággal felrobbant a stadion. (A meccs összefoglalója: ITT).
A hátralévő percekben az eredmény már nem változott, amivel a Las Palmas története során hatodik alkalommal, 13 év után feljutott a legmagasabb osztályba! Természetesen hatalmas ünneplés vette kezdetét, ami nem is csoda, ismerve az elmúlt évek balszerencsés osztályozóit. De korábbi évek ide vagy oda, a Las Palmas abszolút megérdemelte a feljutást. A bajnokság során 21 fordulót követően álltak az élen és végig sokkal jobb teljesítményt nyújtottak mint a szezont végig szenvedő Zaragoza. A hazaiak ezzel 32. első osztályú szezonjukat kezdhetik augusztus közepén, ami azt is jelenti, hogy a szigetcsoport 5 év után lesz újra képviselve a Primera Divisiónban: a nagy rivális Tenerife ugyanis 2010-ben esett ki az első osztályból. A mérkőzést követően óriási fieszta vette kezdetét, városszerte több tízezren ünnepelték csapatuk sikerét, ami nem a legproduktívabb hétfőt vetíti előre a Kanári-szigetek legnagyobb városában. A feljutásnak nem csak a városban örültek azonban. A csapat egyik legismertebb szurkolója, a Manchester City-ben játszó David Silva is ünnepelt és twitteren adott hangot boldogságának.

(Szöveg: Kovács Krisztián)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés