Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Arteta megvédte rotációs kapuspolitikáját, miután a Brentford ellen Ramsdale kezdett az Arsenalban

Takács Márton

Frissítve 28/09/2023 - 13:56 GMT+2

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta megvédte rotációs kapuspolitikáját, azzal érvelve, hogy akkor hitt Aaron Ramsdale-ben, a 2021 óta első számú hálóőrben, amikor senki más nem tett így. Sorozatban három meccsen a nyáron a Brentfordtól kölcsönvett David Raya védett, de szerdán megint Ramsdale kapott bizalmat.

Aaron Ramsdale úgy ismeri az Arsenalt, mint a saját tenyerét

Fotó: AFP

Mikel Arteta megdicsérte Aaron Ramsdale-t, akit az Arsenal előző három meccsén mellőzött.
"Nem hiszem, hogy nekem kellene válaszolnom az Aaron Ramsdale minőségére vonatkozó kérdésre, mert én voltam az, aki szerződtette őt, amikor mindenki más megkérdőjelezte ezt a döntést."
A Reuters tudósítása alapján Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere szerda este nyilatkozta ezt a némileg cinikus mondatot , miután három mérkőzés után ismét a 2021 óta első számú kapusnak, Aaron Ramsdale.nek szavazott bizalmat, mégpedig a Brentford otthonában 1-0-ra megnyert Ligakupa-mérkőzésen, az angol válogatott játékos kulcsszerepet játszott a sikerben.
Már elnézést, de mégis kinek kellene válaszolnia bármilyen kérdésre a londoniak bármelyik játékosával kapcsolatban, ha nem a vezetőedzőnek, Mikel Artetának?
Ráadásul három éve ő Ramsdale az 1-es, a Premier League tavalyi szezonjában mind a 38 fordulóban az angol védett. A 2021-es szerződtetése óta eltelt három esztend. Hogy a bánatba ne lehetne felvetni kérdéseket a képességeiről, aktuális teljesítményéről, ha éppen Arteta az, aki kitette a 25 éves Ramsdale-t a kezdőcsapatból?
picture

Mikel Arteta megtapsolta csapatát a Brentford otthonában aratott győzelem után

Fotó: AFP

Ott tartottunk szeptember 25-én publikált cikkünkben, hogy az Arsenalnál kapushelyzet van, ugyanis úgy tűnik, a nyáron az éppen a Brentfordtól kölcsönvett David Raya vette át Ramsdale helyét a kezdőben.
Mindössze három meccsről volt szó zsinórban, amikor a spanyol védte az Arsenal kapuját, tehát még nem látni, milyen tendencia alakul ki a poszton. Ráadásul szerdán ismét Ramsdale kapott bizalmat.
Aki tette a dolgát, hogy Artetának legyen min elgondolkodnia.
A goal.com a cikkében 10-ből 7-es osztályzatot adott a kapusnak, a szöveges értékelésben pedig ezt olvashatjuk:
"Egész este a Brentford-szurkolók célkeresztjében volt, de amikor kellett, hatalmas mentést mutatott be, amikor Wissa lövését a kapufára tolta. Nem ez volt az egyetlen védése, hiszen néhány perccel később egy másik erős lövésnél is hárított, de ez a legjobb egy olyan játékosnak, akire ráfért a lökés."
picture

Ramsdale egyelőre fejben is jól viseli a helyzetet

Fotó: AFP

Ez alapján még nem tudni biztosan, nagyobb váltás történt-e, vagy csak így hozza versenybe mindkét hálóőrét a menedzser. Most úgy tűnik, mindkét emberét tűzben tartja, hogy bármelyikükre lehessen számítani a csapat aktuális mérkőzésének függvényében, tehát a rotáció lehet a minta.
A szerdai mérkőzés után Arteta mindenesetre megdicsérte Ramsdale-t, aki a második félidőben fontos védéssel hárította Yoane Wissa, majd Frank Onyekát próbálkozását is, amikor a Brentford nagy nyomás alá helyezte az Arsenalt.
"Kivételes volt a helyzetek hárítása terén" - mondta Arteta. "Szeretjük őt. Ismerjük őt, a karakterét, és nagyon örülünk, hogy nálunk van.”
Minden játékos nagyon fontos. Sok sérültünk is van. De a futball a mostról szól, a pillanatról. Aaronnak most lehetősége volt játszani, és nagyon nagy mérkőzést produkált.”
Az Arsenal szombaton a Bournemouth ellen lép pályára a Premier League-ben.
Azt még nem tudni, ki kezd a kapuban azon a mérkőzésen.
picture

Arteta Arsenalja jól halad az útján

Fotó: AFP


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés