Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bellingham azt mondja, hogy Ancelottinak köszönhető pazar madridi formája

Takács Márton

Publikálva 04/12/2023 - 21:07 GMT+1

A még mindig csak 20 éves Jude Bellingham rekordokat döntöget a Real Madridnál. Az Eb-ezüstérmes és vb-negyeddöntős angol válogatott középpályás azt nyilatkozta, hogy remek őszi formája a Real vezetőedzőjének, Carlo Ancelottinak köszönhető, egyúttal azt is elismerte, hogy egy területen még mindig csalódást okoz az olasz főnöknek.

Jude Bellingham elképesztő őszt produkált a Real Madridban

Fotó: AFP

Jude Bellingham szerint Carlo Ancelottié az érdem, ami az ő világklasszis teljesítményét illeti a Real Madridnál.
Ő egy ajándék a futball számára
Az angol válogatott középpályás, Jude Bellingham rövid idő alatt elképesztő hatást gyakorolt a spanyol labdarúgásra, miután 103 millió euróért a Borussia Dortmundtól a Real Madridhoz igazolt a nyáron.
Még a sokat látott Carlo Ancelotti is el van ragadtatva tőle, a Maestrótól származik a fenti idézet is, amelyet angol zsenijéről nyilatkozott a múlt héten.
17 eddigi madridi mérkőzésén Bellingham 15 gólt szerzett (középpályásként), ezzel felülmúlta a Real ötszörös aranylabdás portugál legendája, Cristiano Ronaldo teljesítményét is.
Az október végi párizsi Aranylabda-gálán a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, a Kopa-trófeát - amelyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak ő kapta.
picture

Bellinghamnek nagyon jól megy a Realban

Fotó: AFP

Ő maga annak is örült, hogy a világ legjobb fiatal tehetségeit elismerő díjjal Wayne Rooney nyomdokaiba lépett:
"Fantasztikus, ez egy rendkívüli eredmény. Örülök neki, és köszönöm minden zsűritagnak, aki rám szavazott. Én vagyok a harmadik angol játékos, aki elnyerte ezt a díjat Wayne Rooney, az egyik példaképem után, aki 2005-ben, még a Manchester United tagjaként kapta meg ezt a kitüntetést, és Raheem Sterlinget követően, akit 2014-be még akkor jutalmaztak, amikor még a Liverpoolban játszott.” – említette Bellingham.
Ahogy óriási fölénnyel nyerte el idén novemberben a Golden Boy-díjat is, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó futballista kap. A megszerezhető 500 pontból 485-öt (!) bezsebelt Bellingham.
Már a Dortmundban is villogott, de az ott látott egyéni remeklésére rátett néhány lapáttal Madridban.
picture

Azok is valahogy így hitetlenkednek, amikor őt látják focizni

Fotó: AFP

A Tuttosportnak arról mesélt, hogy Ancelotti a legjobbat hozza ki belőle, miközben a pályán és azon kívül is még többet követel tőle:
"Kegyetlenül igyekeztem kemény munkával fejleszteni magam, de az érdem Ancelotti edzőt illeti, aki megtalálta számomra a megfelelő pozíciót, nagyobb szabadságot adva nekem, így most szárnyalok. Ugyanakkor tudom, hogy egy szempontból csalódást okozok neki.”
Bellingham varázslatos teljesítménye ellenére Ancelotti ugyanis a napokban kicsit viccelődött azzal, hogy nem mindent ért meg az öltözőben angol játékosa.
"Jól alkalmazkodott az öltözői légkörhöz, bár a spanyol nyelvtudását még javítania kell..., de ahogy már sokszor mondtam, senki sem tökéletes!” – mondta Ancelotti.
Mintegy erre reagálva, arra a kérdésre, hogy elárulja-e, mi az a szempont, amiben saját bevallása szerint még javulnia kell, Bellingham hozzátette:
"Még mindig nem beszélek spanyolul. Sajnálom, de olyan akadályokba ütközöm ezzel a nyelvvel kapcsolatban, amire nem számítottam. Elismerem, hogy nehéz nekem, de maximális elkötelezettséget ígérek."
picture

Carlo Ancelotti és Jude Bellingham eszmecseréje

Fotó: AFP

Bellingham honfitársai közül Laurie Cunningham, Steve McManaman, Jonathan Woodgate, David Beckham és Michael Owen is játszott a Real Madridban.
Közülük Woodgate számára pocsékul alakult madridi karrierje, Owen már aranylabdásként mindössze egy szezont töltött ott, sehogyan sem tudta megszokni a spanyol stílust, azt pedig a Netflix Beckhamről szóló dokumentumfilmjéből is tudhatjuk, mennyire ellentmondásosan alakult realos időszaka.
McManaman madridi sztorija sikertörténet, két Bajnokok Ligáját is nyert a Reallal az angol szélső. A Valenciával vívott 2000-es BL-döntőben briliáns kapáslövéssel vette be Santiago Cañizares kapuját, az angol sajtó a mérkőzés legjobbjának választotta meg.
Novemberben azt mondta, ha így folytatja, Jude Bellingham a Real Madrid legendás futballistái közé kerülhet.
részben via goal.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés