Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Ajándék a futballnak!" Ancelotti nem gondolta volna, hogy ennyire jól passzol majd Bellingham a Realba

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/11/2023 - 17:21 GMT+1

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szerint elképzelni se tudta senki, hogy Jude Bellingham ilyen gyorsan beilleszkedik majd az átigazolását követően. Az angol középpályás ismét betalált a Bajnokok Ligájában, a Napoli ellen 4-2-re megnyert meccsen volt eredményes. Az eredmény azt jelenti, hogy a Real biztosan csoportelsőként zár, Bellingham pedig új klubgólrekordot állított fel Európában.

Jude Bellingham

Fotó: Getty Images

Carlo Ancelotti szerint Jude Bellingham "mindenkit meglepett", miután az angol középpályás megdöntötte a Real Madrid gólrekordját a Napoli ellen 4-2-re megnyert Bajnokok Ligája-meccsen.
A Borussia Dortmundtól nyáron szerződtetett játékos az első olyan játékos a csapat történetében, aki az első négy meccsének mindegyikén gólt tudott szerezni a Bajnokok Ligájában. Ezúttal ráadásul a góljával hozzájárult ahhoz, hogy a Real Madrid megszerezze a C csoport első helyét, így ők már biztos továbbjutóként várhatják a folytatást.
A játéknap elején még úgy tűnt, hogy az olasz bajnok Napoli juthat tovább a nyolcaddöntőbe, azonban ezen a fordulatos meccsen 4-2-re kikapott a Real Madrid otthonában, a spanyolok ezzel pedig biztossá tették csoportelsőségüket.
A húszéves Bellinghamnek a 22. percben szerzett találata volt a 15. gólja 16 mérkőzésen, ahol pályára lépett a Real Madrid színeiben (4 gól a BL-ben, 11 találat a spanyol első osztályban). úgyhogy tényleg úgy fest, sikerült megtalálnia a helyét a spanyol csapatnál.
"Meglepő. Nem hiszem, hogy bárki el tudta volna képzelni, hogy ilyen jól és ilyen gyorsan alkalmazkodik ehhez a futballstílushoz, ehhez a klubhoz" – mondta Ancelotti, a Real vezetőedzője.
Minden nap, minden mérkőzésen meglepetést okoz. Nem csak minket, mindenkit meglep. Ő egy ajándék a futball számára.
"Az edzője és a csapattársai örülnek neki, és a szurkolók is örülnek neki, de mindenki örül, hogy egy ilyen tehetséggel megáldott és ilyen pozitív képpel rendelkező játékost lát" – tette hozzá.
Ancelotti egy másik intejrúban arról is beszélt, hogy ő egy kicsit sem számított arra, hogy Bellingham ilyen sok gólt szerez majd.
picture

Jude Bellingham

Fotó: Getty Images

Bellingham egyébként egy vállsérülésből tért vissza, ami miatt a válogatottban sem volt teljes mértékben bevethető Anglia utolsó Európa-bajnoki selejtezőin.
Bár a Bernabeuban bemutatott látványos belépője valóban lenyűgözött mindenkit, Ancelotti nem szeretné, ha azonnal elkezdnék a csapat korábbi olyan klublegendáival való összehasonlítgatását, mint például Zinedine Zidane, még akkor sem, ha a középpályás pont a francia sztár által is viselt 5-ös mezben játszik.
"Nehéz összehasonlítani két különböző generációt" – mondta Ancelotti.
"Amit én látok, az [Bellingham] képessége, hogy be tudja magát verekedni a kapu elé. Zidane-nak ez nem volt meg. Az az egyéni minőség, ami viszont Zidane-ban megvolt, Bellinghamben nincs meg.
De ilyen a modern futball. A modern futball olyan testi adottságokkal rendelkező, fizikális játékosokat igényel, mint Bellingham, akik gyorsan be tudja játszani a pálya nagy részét."
Bellingham varázslatos bemutatkozása ellenére Ancelotti azért hozta a szokásos formáját, és egy kicsit viccelődött azzal, hogy nem mindent ért meg: "Jól alkalmazkodott az öltözői légkörhöz, bár a spanyol nyelvtudását még javítania kell... de ahogy már sokszor mondtam, senki sem tökéletes!"

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

C csoport:
  • Real Madrid (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 4-2 (2-1)
g.: Rodrygo (11.), Bellingham (22.), Paz (84.), Joselu (94.), illetve Simeone (9.), Anguissa (47.)
  • SC Braga (portugál)-Union Berlin (német) 1-1 (0-1)
g.: Djalo (51.), illetve Gosens (42.)
kiállítva: Niakate (30., Braga)
A csoport állása:
1. (és továbbjutott) Real Madrid 15 pont, 2. Napoli 7, 3. SC Braga 4, 4. Union Berlin 2
A labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulójának szerdai játéknapja után már tizenegy csapat biztosította helyét a nyolcaddöntőben.
A kieséses szakaszba jutott együttesek között négy spanyol, három német, valamint két-két angol és olasz klub található: Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Sociedad (spanyol), Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund (német), Internazionale, Lazio (olasz), Arsenal, Manchester City (angol)
Forrás: , MTI

Már Viberen is megtalálsz minket! Csatlakozz a csatornánkhoz, ha nem szeretnél lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés