Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nagy bajban a Real Madrid, újabb alapemberét veszítette el hónapokra

Németh Dániel

Publikálva 18/12/2023 - 14:02 GMT+1

A 2023/24-es szezonban súlyos sérülések tizedelik a Real Madrid védelmét: Éder Militão és Thibaut Courtois már a nyáron elszakította a térdszalagját, most pedig David Alaba szenvedett súlyos térdsérülést. Az osztrák válogatott védő ebben a szezonban biztosan nem léphet pályára, ami azt jelenti, hogy a Real Madridnak aktivizálnia kell magát az átigazolási piacon.

David Alaba

Fotó: AFP

Elképesztő pech: idén már a harmadik Real Madrid-játékos szenvedett térdszalag-szakadást, ráadásul ismét a védelemből dőlt ki egy kulcsjátékos.

A pályán látottakkal maximálisan elégedettek lehetnek a Real Madrid edzői és szurkolói, Jude Bellingham elképesztő formában futballozik, a Bajnokok Ligájában simán vett minden eddigi akadályt a csapat, a bajnokságban pedig már hét pont az előnye a címvédő Barcelonával szemben.
Hiába azonban a nagyszerű eredmények, Carlo Ancelotti amúgy is híresen mozgékony szemöldökének van miért felszaladnia mostanság, ugyanis Thibaut Courtois és Éder Militão után újabb alapemberét veszítette el a védelemből. A Villarreal elleni, egyébként 4-1-re megnyert meccsenDavid Alaba maradt a földön egy párharcot követően, és már akkor lehetett sejteni, hogy nagy a baj.
A vizsgálatok megerősítették, amit sejteni lehetett: Alaba térdszalagja elszakadt, ami alsó hangon hat hónapos kihagyást jelent, vagyis az osztrák számára véget ért ez a szezon.
„Nagyon nagy kár érte” kommentálta az esetet Ancelotti. „Egy újabb játékosunk dőlt ki. Ez egészen hihetetlen. Soha sem fordult még elő velem olyan, hogy három hónapon belül három játékosomnak is elszakadt volna a térdszalagja.”
„A csapatnak ettől még ugyanazt kell csinálnia, mint eddig is, a már meglévő sérültek nélkül. Többet értünk el, mint azt bárki is hitte volna. A problémák ellenére a csapat küzd, hajt, nagyszerűen focizik és kivételes elszántságot mutat. Csak így lehet a sérülteket pótolni. Meglátjuk, mi mindent lehet tenni a következő napokban.”
picture

David Alaba

Fotó: Getty Images

A védelemben nem csak belül lehetnek problémái Ancelottinak: a szünetben Ferland Mendyt is le kellett cserélnie, bár az ő esetében valószínűleg csak kisebb sérülésről van szó. Egyelőre – noha az edző szerint az állapota alapján akár játszhatna is – a december elején megsérült Dani Carvajallal sem kockáztat a csapat, ami azt jelenti, hogy a komplett kezdő védősorát nélkülözni fogja a Real Madrid az Alaves elleni mérkőzésen.
Mivel a Real Madrid mindegyik sorozatban jól áll, nagy rizikót jelentene, ha a szezon második felének két egészséges belső védővel mennének neki, a klubhoz közeli források szerint meg is van a szándék az erősítésre. Abban viszont megoszlanak a vélemények, hogy rövid- vagy hosszú távú megoldásban gondolkoznak.
A Marca egyből bedobott öt nevet, akit régóta figyel a klub, és a jövő csapatában is helyet kaphatna. Köztük van Giorgio Scalvini (Atalanta), Gonçalo Inácio (Sporting), Antonio Silva (Benfica), Willian Pacho (Frankfurt) és Leny Yoro (Lille). Ők azonban alsó hangon 40-50 millió eurós befektetést igényelnének, ami nem biztos, hogy szándékában áll a klubnak.
A Relevo szerint például elsősorban ideiglenes megoldásban gondolkoznak, és Kepához hasonlóan kölcsönben igazolnának valakit, amíg a kezdő játékosok vissza nem térnek. A nyáron ugyanis komoly céljai vannak a klubnak: a védelmet Alphonso Daviesszel, míg a támadósort Kylian Mbappéval erősítenék meg.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés