Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Chelsea szerezhette volna meg a brazil csodagyereket, de garasoskodtak, a Real pedig lecsapott

Szabó Bence

Frissítve 24/03/2024 - 10:58 GMT+1

A még mindig csak 17 éves Endrickért 2022 őszén sorban álltak a nagy európai csapatok, a versenyt pedig sokáig a Chelsea vezette. A brazil játékos ügynöke most elmesélte, a londoni klub hogyan habozott megadni a Palmeirasnak a 60 milliós kivásárlási árat, ezzel lehetőséget adva a Real Madridnak a közbelépésre.

Endrick

Fotó: Getty Images

A szombati esti Anglia-Brazília felkészülési mérkőzés több szempontból is különleges volt.
Egyrészt a mérkőzésen megmutatkozott, miért kezdődött Carlo Ancelotti kinevezése nélkül is új korszak a brazil válogatottnál. Másrészt az európai közönség először kapott ízelítőt abból a játékosból, aki ennek a korszaknak a meghatározó alakja lehet.
A brazil keretben ugyanis ott volt a Palmeiras 17 éves sztárja, Endrick, aki csereként lépett pályára a mérkőzésen, majd a góljával el is döntötte a meccset. Az óriási tehetségnek tartott támadó nyártól már a Real Madrid játékosa lesz, de nem sokon múlott, hogy a Wembley-be kilátogató angol szurkolók hétről-hétre láthassák ők játszani. Ehhez ügynöke elmondása szerint annyi kellett volna, hogy a Chelsea csapata ne óvatoskodja el az üzletet, ami már ott volt a kezükben.
Endrick ügynökét Frederico Penának hívják, és már 2020 óta, vagyis a játékos 13 éves korától kezdve dolgozik együtt a tehetséges brazillal. Most az angolok elleni meccs előtt a Daily Telegraphnak mesélt arról az időszakról, amikor a nagy európai klubok egy 2022-es, franciaországi ifjúsági torna során felfedezték, mekkora sztár lehet az ügyfeléből.
„A világ ekkor figyelt fel rá. Akik a fociban dolgoztak, már ismerték őt, de ezután az összes európai top klub - Manchester City, Liverpool, Paris St-Germain, Chelsea és persze a Real Madrid is - bejelentkezett érte.”
Pena elmondta, hogy először úgy tűnt, a Chelsea lehet a befutó a versenyben. Az angol csapat meghívta a játékos szüleit a klub cobhami edzőközpontjába, ahol olyan sztárok fogadták őket, mint Thiago Silva, Jorginho és Cesar Azpilicueta. Sőt, még egy templomot is mutattak, ahol a család részt vehetett egy misén.
Személyes szinten tehát a klub meggyőző volt, a Palmeirassal viszont nem jutottak dűlőre. A Chelsea sokallta a brazil csapat által kért 60 millió eurós kivásárlási árat, így lehetőséget adtak a Real Madridnak, hogy közbelépjenek.
„A szülőket lenyűgözte Cobham, de a Chelsea aggódott az átigazolási díj miatt, így a Real Madrid jöhetett és kifizethette, amit a Palmeiras kért, innentől pedig nem volt esélyük.” - mondta el Pena.
picture

Endrick (Palmeiras).

Fotó: Getty Images

Ebben az esélytelenségben az is szerepet játszott, hogy a játékos apja, Douglas eleve Madridban látta volna legszívesebben a fiát, de Pena egy másik ügyfele, a Realban játszó Vinicius Junior is győzködte a fiatal sztárt.
Végül az üzlet is hasonló lett, mint amit Pena és a Madrid 5 évvel korábban, Vini kapcsán egyszer már letárgyaltak. Endrick a kivásárlási árért cserébe aláírt Madridba, de a klubhoz csak 18 évesen, vagyis idén nyáron kerül, az összeget pedig a Palmeiras több összegben kapja meg.
Pena szerint a Real hajlandó volt mindent megadni azért, hogy megszerezzék az ügyfelét.
„Szerintem a Real úgy döntött, többé nem maradnak le olyan tehetségekről, mint Vini vagy Endrick, miután Neymar a Barcelonához került. Talán ez lehet a lecke a Chelsea számára is, mert ők vezették a versenyt.”
Hogy a londoniak nem mindig könnyen értelmezhető elvek mentén gondolkodó vezetősége is ezt a tanulságot szűrte-e le, az jó kérdés. Endrick mindenestre nem került a Chelsea-hez, az angol szurkolók pedig egyelőre be kell hogy érjék annyival, amit szombat este a Wembley-ben láttak belőle.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés