Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ancelotti igazi úriemberként kiállt kollégája, a sokat kritizált Xavi mellett

Takács Márton

Frissítve 17/12/2023 - 14:34 GMT+1

Carlo Ancelotti, a Real Madrid sokat megélt vezetőedzője éppen akkor dicsérte nyilatkozatában kollégáját, a Barcelona főnökét, Xavit, amikor a spanyol sajtó arról cikkezik, hogy veszélyben van a bajnokságban címvédő Barca edzőjének állása. Létezik még lovagiasság a nemzetközi labdarúgás legmagasabb szintjén is.

Carlo Ancelotti nagy gesztust gyakorolt Xavi felé

Fotó: AFP

Carlo Ancelotti megvédte a Barcelona erősen kritizált vezetőedzőjét, Xavit.
Carlo Ancelotti megint bebizonyította, hogy igazi úriember.
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik Barcelonában. Ahogy arról Németh Dániel kollégánk is beszámolt minapi cikkében, "a spanyol sajtó szerint a bajnoki címvédő Barcelona vezetőedzője, Xavi egyre kevésbé érezheti biztonságban magát a posztján.
A klubvezetés látványosabb fejlődést várt a nyári erősítések után, különösen a támadójátékot illetően, míg a játékosok közül egyre többen elégedetlenek a játékrendszerrel és a nekik szánt szerepkörrel."
Ebben a helyzetben állt ki kollégája, Xavi mellett a Barca legnagyobb belföldi riválisát, a Real Madridot irányító Ancelotti.
picture

Állítólag Robert Lewandowski sincs kibékülve Xavi bizonyos döntéseivel

Fotó: AFP

A Barcelona 17 La Liga-mérkőzésén 35 pontot szerzett eddig, hat egységgel van lemaradva a tabella harmadik helyén az óriási meglepetésre ligaelső Gironától, és kettővel a Realtól.
Robert Lewandowskiék az aktuális fordulóban ikszeltek Valenciában, az előző fordulóban épp a Gironától kaptak ki hazai pályán 4-2-re, előtte 1-0-ra legyőzték ugyan az Atlético Madridot, de a Rayo Vallecanóval csak 1-1-es döntetlenre futotta. A Bajnokok Ligájában csoportelsőként jutott tovább a csapat, a Royal Antwerp egy már tét nélküli meccsen nyert 3-2-re Pedriék ellen, mégis erős kritikák érték a klublegenda Xavit – és nem csak kívülről.
A Barca vezetői már a keret összeállításába is beleszólnak, a belgák elleni vereség miatt némi pénztől is elesett az egyesület: az UEFA a BL csoportkörében minden egyes megnyert meccsért 2,8 millió eurót, a döntetlenért 930 ezer eurót fizet, míg az elveszített találkozók után nem jár lóvé.
Ancelotti ebben a helyzetben szólította fel gyakorlatilag arra a katalánokat, hogy tartsanak ki Xavi mellett.
picture

Ancelotti és Xavi

Fotó: AFP

A Real Madrid-Villarreal bajnoki előtti sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti így nyilatkozott az újságíróknak (a goal.com cikkéből idézünk):
"Általában normális, ha egy edzőt kritizálnak. Ezt el kell fogadnunk, és aztán mindenki kiválaszthatja, hogy melyik kritikát tartja igazságosnak és igazságtalannak. Az edzők megítélése csak az eredmények alapján történik. Senkit nem érdekel az edző módszertana vagy az öltöző irányításának képessége. Csak az számít, hogy nyer vagy nem nyer, és ezt Xavi is nagyon jól tudja. Számomra ő egy nagyszerű edző."
Úgy nehezedik egyre nagyobb nyomás a Barca edzőjére, hogy még az idény felénél sem járunk, nincs látványos sikertelenség a klub szereplésében, a bajnokságban dobogósak Ilkay Gündoganék, három év után először jutott be a Barcelona a BL kieséses szakaszába (csoportelsőként).
De ez a Barcelona. Ott nem fér bele sok minden. Még Xavinak sem.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés