Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Xavi szerint a Girona sok szempontból példa a Barca számára, megérdemelten vezetik a tabellát

Szabó Bence

Frissítve 11/12/2023 - 15:11 GMT+1

A Barcelona vasárnap este 4-2-re kikapott a Gironától, a címvédő lemaradása így már hét pont a bajnokságot vezető meglepetéscsapat mögött. A Barca edzője, Xavi szerint a nyílt találkozó másképp is alakulhatott volna, ha ők szerzik az első gólt, de a teljesítményüket látva csak gratulálni tudott az ellenfélnek.

Xavi Hernández

Fotó: Getty Images

Az edző szerint az építkezés néha visszalépéssel is jár.
A Girona szereplése eddig egyértelműen a topligák legnagyobb meglepetése az idei szezonban. A katalán kiscsapat ugyan nem a semmiből, hanem nagyon is tudatos építkezéssel (és manchesteri háttérrel) jutott idáig, de arra tényleg senki nem számított, hogy decemberben vezetik majd a spanyol bajnoki tabellát. És arra sem, hogy idegenben verik majd meg a Barcelonát, ahogy vasárnap este történt.
A két csapat a bajnokság 16. fordulójában találkozott a Barca ideiglenes otthonául szolgáló olimpiai stadionban, a meccs pedig 4-2-es vendég győzelemmel zárult. A Girona már a 12. percben vezetést szerzett, a hajrára pedig kétgólos előnyben fordultak rá, ahonnan nem volt visszaút a Barcelonának.
Mint az eredmény is mutatja, hogy nem arról volt szó, hogy a Girona visszaállva kibekkelt volna egy győzelmet a nagyobb csapat otthonában. A hatgólos meccsen mindkét csapatnak bőven megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, a vendégek egyszerűen jobban éltek ezekkel. A Barca edzője, Xavi szerint a nyílt küzdelemben óriási előnyt jelentett az első gól megszerzése.
„Kiegyenlített meccs volt, ahol apróságok döntöttek. Ha mi nyerünk, az sem lett volna igazságtalan, talán 31 lövésünk volt. Egy igazi nyíltsisakos küzdelem volt, aki először talált be, az jött ki belőle jobban a végén.”
Az edző elmondta, a látottak fényében így nem lehet elégedetlen az eredménnyel. Közben viszont arról is beszélt, hogy a Girona jelenleg sok szempontból előttük jár, a fejlődésez pedig néha egyet vissza is kell lépni.
Amit csinálnak, az olyasmi, amit mi is el szeretnénk érni. A Girona nagyon jó abban, amit játszik. A Barca jelenleg építkezik, néha pedig egyet hátra kell lépni, hogy aztán kettőt tudjunk előre.
picture

Xavi és Míchel, a Barcelona-Girona meccsen.

Fotó: Getty Images

Címvédőként viszont kezd meleg lenni a helyzet a katalánok számára. A Barcelona lemaradása már hét pont a listavezető Girona mögött, de a Real Madrid is öt ponttal előttük jár. Xavit kérdezték arról is, mit gondol a hétvégi rivális bajnoki esélyeiről, de ezzel kapcsolatban nagy jóslásba nem ment bele, inkább csak az eddigieket sommázta.
„Vezetik a tabellát és hét pont előnyük van velünk szemben. Nagyon is megérdemelten. Azt gondolom, hogy Míchel és a játékosok munkája is lenyűgöző. Gratulálok nekik” - tért ki a másik trénerre is a vezetőedző.
A Girona sorsolása a következő hetekben sem lesz sokkal könnyebb, a katalán kiscsapat az Atletico Madriddal otthon, a Real Madrid ellen hétvégén pontot szerző Betis ellen pedig idegenben játszik majd nemsokára. A Barcára ellenben két könnyebb bajnoki meccs vár még idén, így a felzárkózás nem tűnik lehetetlennek.
Forrás: Goal, eurosport.es

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés