Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Piqué: "Voltak jó és rossz napok, de büszke vagyok arra, amit elértem"

Eurosport Magyarország

Frissítve 06/11/2022 - 10:28 GMT+1

Felszabadultnak érzi magát a visszavonulását csütörtökön bejelentő Gerard Piqué azután, hogy szombat este lejátszotta utolsó mérkőzését az FC Barcelonában. A 35 éves hátvéd az Almería ellen 2-0-ra megnyert összecsapást követően arról beszélt, amikor edzője, Xavi a 83. percben lecserélte és könnyek között lesétált a pályáról, olyan volt, mintha egy hatalmas súly lekerült volna vállairól.

Gerard Piqué

Fotó: Getty Images

"Az elmúlt néhány hónap nagyon nehéz volt, ma pedig felszabadultnak éreztem magam. Életre szóló élményt kaptam, amely örökre velem marad. Boldog vagyok, hogy ennyi mindent adhattam ennek a klubnak. Voltak jó és rossz napok, de büszke vagyok arra, amit elértem" - nyilatkozta Piqué, akit lecserélésekor felállva ünnepelt a Camp Nou közönsége.
Piqué a katalánok akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a profik között azonban a Manchester United színeiben mutatkozott be, majd egy rövid ideig kölcsönben a Zaragozát erősítette. A kiváló védő 2008-ban tért vissza a Barcelonához, amelyet azóta is szolgált. A katalán csapattal nyolcszor nyerte meg a La Ligát, négyszer a Bajnokok Ligáját, hétszer a Király Kupát, valamint három-három alkalommal az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A gránátvörös-kékek színeiben 616-szor lépett pályára.
A spanyol válogatottban 2009-ben mutatkozott be, 102 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, 2010-ben világbajnoki címet, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.


MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés