A Barcelona hiába tett szert nagyobb bevételre és regisztrálta az új igazolásainak nagy részét az első fordulóra, még mindig nem lélegezhetett fel.
Jules Kounde még így sem kerülhetett be a keretbe, pedig a védelem megerősítésére is óriási szükség lenne.
A hírek szerint Gerard Piqué hajlandó lenne újabb fizetéscsökkentésbe belemenni, ami lehetőséget adna Kounde regisztrációjára. További igazolásokra viszont csak akkor adódik lehetőség, ha valakitől megszabadulnak. A keretben kevesen vannak, akiknek igazán magas lenne a piaci értéke, de Frenkie de Jong pont ilyen játékos.
Labdarúgás
Sztárok, akik a klubjukban besültek, a válogatottban mégis nélkülözhetetlenek
23/09/2022 - 12:31
A vezetés már nagyon feni a fogát arra a több tíz millió eurós összegre, amit elkönyvelhetnének a bevételi oldalon de Jong eladása után, de a holland középpályás nem szeretne távozni. A Barca elnöke, Joan Laporta legutóbb komoly jogi lépsekkel fenyegette meg a játékosát, mert szerinte az előző vezetés törvénytelenségeket elkövetve kötötte meg de Jong legfrissebb szerződését.
A játékos és a klubvezetés viszonya valószínűleg nem a legjobb, nagy kérdés, hogy ki fog engedni előbb. A Manchester United úgy tűnik, hogy lemondott a középpályás megszerzéséről, hiába volt már meg a megegyezés a klubok között. Egy másik angol csapat, a Chelsea is szívesen látná a hollandot a keretében, ráadásul hajlandó lenne hasonlóan magas fizetést is adni, mint amit a Barcelona fizet manapság.
A Barca vezetőségének viselkedése viszont sokaknak nem tetszik, természetesen a holland médiában Frenkie de Jong mellett állnak ki. A korábbi Real Madrid játékos, Rafael van der Vaart sem fogta vissza magát, amikor a nyitóforduló előtt mondta el a véleményét a kialakult állóháborúról:
„Frenkie túl sokat keres? Lehet, de ha van egy szerződése, akkor azt be kell tartani a klubnak is. El lehet adni, de nem így….
A Barca hírneve egyre rosszabb a foci világában. Remek klub, mindenki ott akar játszani, de jelenleg másképp beszélünk róla. Mégis hogy lehet, hogy nincs pénze, mégis új játékosokat igazol? Laporta azt hiszi, hogy ő a király, akkora mellénnyel járkál, de igazából csak egy idióta.”
Könnyen vádolhatnánk a korábbi holland válogatott középpályást elfogultsággal, hiszen a Real Madridnál, az ősellenségnél játszott, de nem ő volt az egyetlen, aki kritizálta a katalánokat. Marco van Basten ugyan soha nem játszott a gránátvörös-kék csapatban, de Johan Cruyff-al mindig is remek viszonyt ápolt, így közelről ismerhette a klub működését. Most röviden és tömören foglalta össze a véleményét:
Ha Johan még élne, most szégyellné magát. A Barca viselkedése nem méltó a klub történelméhez…
A Barcelona hiába tudta a frissen megszerzett játékosait beregisztrálni a nyitóforduló előtt, mégis csak egy 0-0-s döntetlent ért el a Rayo Vallecano ellen. Xavi természetesen csalódott volt, de szerinte a csapatnak most türelemre és nyugalomra van szüksége. Szeptember 1-ig még biztosan sok pletyka fog felmerülni az átigazolásokkal kapcsolatban.
De Jong mellett Samuel Umtiti, Sergino Dest, Pierre-Emerick Abuameyang és Memphis Depay hagyhatja el a csapatot, az értük kapott pénzből pedig még lenne lehetőség további erősítésekre is.
Forrás: eurosport.de
UEFA Bajnokok Ligája
"Mérges vagyok, egyáltalán nem tetszik az, ahogy kikaptunk" - nem mindenkinek jött be a keddi BL-nap
14/09/2022 - 08:28
Serie A TIM
Umtiti Leccébe került kölcsönbe
25/08/2022 - 10:40