Dani Alves szuperhősnek érzi magát Barca-mezben

"Egész életemben keményen dolgoztam, és most azért vagyok itt, hogy segítsem a Barcelonát. Ez egy hihetetlen kihívás, ami teljesen lenyűgöz. Küzdeni és megvédeni ezt a mezt... Amikor felveszem, szuperhősnek érzem magam" - mondta a klub honlapjának a 38 éves védő. Alves hozzátette, van Barcelonában egy háza, és több családtagja a városban él, így számára tulajdonképpen elkerülhetetlen volt, hogy visszatérjen egyszer.
"Próbálom megmenteni a Barcát, amelyet mindannyian nagyon szeretünk. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra. A győztes mentalitásom felét az itt töltött időszakom alatt szereztem" - mondta. Kiemelte: a bajnoki szezon megmentése érdekében nincs már több hibázási lehetőségük.
UEFA Bajnokok Ligája
A Barcelona 19-re fog lapot húzni, a Juventus szinte el sem találta a kaput
23/11/2021 22:15
A Barcelona 12 forduló után a kilencedik helyen áll a La Liga tabelláján. A nagy honi rivális Real Madridnál - amely második a tabellán - tíz ponttal gyűjtött kevesebbet.
Xavi - a klub korábbi legendás középpályása és csapatkapitánya - másfél héttel ezelőtt edzőként tért vissza a Barcelonához, amely a várakozásoktól elmaradó szereplés miatt menesztette Ronald Koemant. A keret első új érkezője a szabadon igazolható Dani Alves volt, akivel a szezon végéig állapodtak meg, januárig viszont csak edzhet, pályára nem léphet.
Alves 2008 és 2016 között 391 mérkőzésen 23 gólt szerzett a Barcelonában, amellyel a bajnokságot hatszor, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot háromszor nyerte meg. Ezt követően megfordult a Juventus és a Paris Saint-Germain csapatában is. A brazil Sao Paulo együtteséhez 2019-ben csatlakozott, ahonnan szeptemberben az elmaradt fizetése miatt távozott. A brazil válogatottal két-két Copa Americán és Konföderációs Kupán győzött, idén nyáron pedig olimpiai bajnok lett Tokióban.
UEFA Bajnokok Ligája
Xavi fontos meccsen mutatkozik be a BL-ben, a csoportelsőség lesz a tét Manchesterben
23/11/2021 16:08
La Liga Santander
A jövő héten kiderül, mi lesz Agüero sorsa
21/11/2021 12:38