Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Laportánál jobb vezető kellene a Barcának a klub egykori csatára és másodedzője szerint

Takács Márton

Publikálva 14/03/2022 - 17:58 GMT+1

Henrik Larsson, a Barcelona korábbi támadója a klub egykori vezetőedzője, Ronald Koeman segítőjeként dolgozott a Camp Nouban, és úgy érzi, utóbbi időszak alatt számos problémát rosszul kezelt a vezetőség. A svéd szerint a holland nem érdemelte meg, hogy úgy bánjon vele a Barca, ahogyan azt tették vele.

Henrik Larssontól volt mit tanulni

Fotó: AFP

Henrik Larsson bírálta a Barcelona vezetőségét, szerinte Ronald Koeman is jobb bánásmódot érdemelt volna.
Henrik Larsson minden idők egyik legszimpatikusabb középcsatára volt. A Feyenoord után a Celticnél is imádták, és bár a Barcánál csak két szezont töltött, ott is hamar megkedvelték.
Játékos-pályafutása befejezése után Ronald Koeman asszisztenseként is dolgozott a Barcelona kispadján, és úgy véli, a Camp Nou legendás alakja nem érdemelte meg, hogy úgy bánjanak vele, hogy a katalán klub vezetősége néhány megkérdőjelezhető kulisszák mögötti döntés miatt dobja őt.
Koeman 2020 nyarán tért vissza Barcelonába, miután a Bayern München elleni 8-2-es Bajnokok Ligája-vereséget követően menesztették Quique Setient.
De Koeman - aki 1992-ben a Barca győztes gólját lőtte a BEK-döntőben - mindössze 14 hónapig volt a csapat élén, mielőtt őt magát is kirúgták, Joan Laporta pedig Xavit hozta a helyére, miután látta, hogy a Blaugrana jelentős pénzügyi nehézségekkel küzd, ami Lionel Messi távozásához vezetett.
A korábbi svéd válogatott támadó, Larsson, aki 2004 és 2006 között játékosként a Barcánál focizott, a fotbollskanalennek mesélt arról a korszakról, amelyet Koemannek kellett felügyelnie, és arról, hogy miért kellett volna több időt adni neki, hogy fordulatot hozzon.
picture

Henrik Larsson és Ronald Koeman

Fotó: AFP

"Természetesen viharos volt. Az első szezonban minden rendben alakult egészen márciusig, amikor kikaptunk a Granada otthonában. Utána úgy éreztük, hogy kevesebb támogatás érkezett fentről, miután Laporta lett az elnök. És ez így folytatódott egészen nyárig. Elmentünk a nyári szabadságra, és nem tudtam, hogy folytatom-e a munkát a következő szezonban.
Erről nagyon későn kaptuk meg a döntést. Kár érte. Nekem nem számít túl sokat, de így bánni Ronald Koemannal, ezt nem érdemelte meg. Azután a sok munka után, amit elvégeztünk, a tisztogatás után, amit Ronald tett, hogy a dolgok működjenek, nem hiszem, hogy megérdemelte volna, hogy ne mondjanak neki semmit a jövőjéről."
Larsson a Messi kapcsán kialakult helyzetről is mesélt. A katalánok ikonikus argentin játékosa a lejáró szerződése után távozott a Paris Saint-Germainhez, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a hétszeres aranylabdás új szerződése nem finanszírozható.
"Soha nem gondoltuk volna, hogy Messi elhagyja a klubot, és ez hatással volt az egész csapatra. Nehéz időszak volt, de edzőként meg kell próbálni kikapcsolni a külső zajokat, és tudni kell, hogy azért vagyunk ott, hogy dolgozzunk.
Voltak napok, amikor úgy mentünk dolgozni, hogy nem tudtuk, ez lesz-e az utolsó napunk, vagy folytathatjuk. Ezt könnyen el lehetett volna kerülni, de ehhez sokkal jobb vezetésre lett volna szükség, mint amit Laporta mutatott."
picture

Ansu Fati és Pedri a Barca legnagyobb értékei közé tartoznak

Fotó: AFP

Larsson sok időt töltött azzal, hogy a Barca fiatalabb játékosaival foglalkozott, és több a La Masia akadémián végzett játékos is áttörést ért el néhány ügyesen összehozott hosszú távú szerződés mellett, mint például Pedri és Ferran Torres.
Larsson segítette Ansu Fati és Nico fejlődését is, velük kapcsolatban hozzátette:
"Sok olyan játékos volt, akit Koeman és én léptettünk feljebb az első csapatba, olyan játékosok, akik a jövőben nagyszerűek lesznek a Barcelona számára. Ronald fantasztikus munkát végzett, amikor fiatal futballistáknak adott esélyt. Jó alapot adott a Barcelonának, amire építhetnek a klubnál."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés