A Barcelona két évvel meghosszabbította Dembélé szerződését

A 25 éves világbajnok futballista előző megállapodása június végén járt le, és több hónapos egyeztetését követően jutott egyezségre a katalán klubbal. A mostani megállapodás értelmében korábbi fizetéséhez képest 40 százalékkal kevesebbet keres majd.
Dembélét 2017-ben, 140 millió euróért szerződtette a Barcelona. A támadó nagy reményekkel érkezett, azonban a várakozásoktól messze elmaradóan teljesített és sokszor volt sérült. A januári átigazolási időszakra - az akkor már hónapok óta tartó, de eredménytelen tárgyalássorozat után - annyira megfagyott körülötte a levegő, hogy a klubvezetők nem terveztek vele szerződésének lejártával. Közben a sajtón keresztül intéztek hozzá ultimátumot, amelyben arra kérték, hogy mielőbb önként távozzon. Dembélé azonban maradt, és tavasszal egészségesen, jó formában játszott, ami fordulatot hozott az ügyében.
La Liga Santander
Tovább áll a bál a Barcelona új igazolásai körül, többen napokon belül távozhatnak
TEGNAP 11:50
A támadó a katalán együttes honlapjának közlése szerint 150 tétmérkőzésen lépett pályára a Barcelona mezében, 32 gólja mellett 34 gólpasszt adott. A 2021/22-es idényben 32 mérkőzésen kétszer volt eredményes és volt 13 asszisztja, utóbbi szezonrekord volt a La Ligában.
MTI
La Liga Santander
Egyelőre működik a Barca nagy terve, de a neheze még csak most jön
29/07/2022 10:57
Labdarúgás
Brutálisan erős csapatot lehetne összerakni a legjobb szabadon igazolható futballistákból
18/05/2022 16:48