Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nagy volt a tét az El Clásicón, élre ugrott a Real Madrid

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/04/2021 - 23:22 GMT+2

La Liga - Madridi győzelem az El Clásicón

Karim Benzema sarokkal

Fotó: Getty Images

A Real Madrid nyerte az El Clásicót: a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati rangadóján vendéglátóként kerekedett 2-1-re a Barcelona fölé, ezzel a tabella élére állt.

A vasárnap pályára lépő Atlético Madrid elmúlt időszakbeli gyengélkedése nyomán a tét az volt, hogy átveszi-e valamelyik együttes az első helyet.
A szezon első egymás elleni találkozóját októberben 3-1-re nyerte Barcelonában a királyi gárda, és ezúttal is jobban kezdett: a 13. percben Lucas Vázquez centerezett jobbról, az érkező Karim Benzema pedig közelről sarkazott a kapuba. Negyedórával később növelte előnyét a címvédő: Toni Kroos szabadrúgása után a labda két katalán játékost is érintve vágódott a hálóba. Sőt, néhány perc múlva előbb a kapufa, majd Marc-André ter Stegen bravúrja mentette meg a háromgólos különbségtől a Barcát, amely a játékrész hajrájában kis híján szépített, ám Lionel Messi szöglete után a labda további érintés nélkül a kapufán csattant.
A - játékosok egy részét mezcserére késztető - szakadó esőben fél órával a rendes játékidő vége előtt a második hullámban üresen érkező Oscar Mingueza szépített. Ezt követően mindkét kapu előtt alakultak ki komoly gólszerzési lehetőségek, ám a - 94. percben felsőlécig jutó - Barcelona az egyenlítő, a Real Madrid pedig a sikert bebiztosító gólját nem tudta megszerezni. A blancók azzal együtt gyűjtötték be a három pontot, hogy az utolsó percekre megfogyatkoztak a gyors egymásutánban két sárga lapot begyűjtő Casemiro kiállítása miatt.
A Real Madrid győzelmének - és a jobb egymás elleni mérlegnek - köszönhetően megelőzte az azonos pontszámmal második Atléticót.
La Liga, 30. forduló:
Real Madrid-FC Barcelona 2-1 (2-0)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés