Halálának első évfordulóján Diego Maradonára emlékezik az egykori legendás futballista legnagyobb klubsikereinek helyszíne, Nápoly.

Az olasz városban a hatvanéves korában elhunyt egykori argentin támadót falfestményeken, szobrokon és portrékon ábrázolják egy évvel azután, hogy tavaly november 25-én elhunyt.
Nápolyban megemlékezések sora zajlott az évforduló alkalmából, felavatták többek között az őt ábrázoló életnagyságú bronzszobrot, amely kizárólag ezen a napon lesz látható a - róla elnevezett - stadion előtt, majd a következő hetekben végleges helyére kerül.
Ballon d'Or
Van-e egyáltalán értelme a ködös kritériumokon alapuló Aranylabdának?
8 ÓRÁJA
Maradona 1984 és 1991 között szerepelt a Napoliban, amely ezalatt a szurkolók régi vágyát beteljesítve 1987-ben és 1990-ben megnyerte a bajnokságot, 1987-ben elhódította az Olasz Kupát, 1989-ben pedig az UEFA Kupát is. Hét olaszországi szezonja alatt 258 mérkőzésen 115 gólt szerzett Maradona, egyszer pedig a gólkirályi címet is elnyerte. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.
Az argentin válogatottal 1986-ban világbajnok Maradona halála kapcsán az ügyészi nyomozás jelenleg is folyik, hogy környezete, így elsősorban orvosai esetleges hanyagsága mennyiben járult hozzá korai halálához.
Labdarúgás
Maradona hamis prófétaként nem tudott egyensúlyozni isteni státusza és emberi gyarlóságai közt
25/11/2021 12:34
Labdarúgás
Hagyományteremtés? Gálameccsen csap össze Maradona két korábbi csapata
25/10/2021 19:02