Guardiola szerint ellentétes a sport értékeivel egy olyan sorozat, ahonnan nem lehet kiesni, és arra kéri a klubvezetőket, hogy több információval lássák el az edzőket és a játékosokat.

A Manchester City egyike annak a hat Premier League-klubnak, mely ott van az Európai Szuperliga alapítói között, ugyanakkor a The Guardian információi alapján kevésbé elkötelezettek az új sorozat mellett, mint a spanyol és az olasz nagycsapatok. Természetesen a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola sem kerülhette el a Szuperligára vonatkozó kérdéseket, a katalán mester elmondta, hogy elég kellemetlen neki a témáról beszélnie.
Guardiola elárulta, hogy a Szuperliga létrehozásának bejelentéséről szóló közleményen kívül semmiféle plusz információja nincs a sorozatról, de első ránézésre meglehetősen szkeptikus.
Premier League
Az utazás folytatódik! - Guardiola 2025-ig még biztosan marad a Manchester City kispadján
23/11/2022 - 10:57
„Senki sem árult el nekem több részletet, hogy mi fog történni, vagy mit hoznak létre. Őszintén szólva, nem minket (menedzsereket) kellene kérdezni, mert csak ennek a szövetségnek az elnökei tudnak tisztábban beszélni a foci jövőjét meghatározó ötletről. Ezért kicsit kényelmetlen számunkra, mert nem tudunk mindent. Ha egyszer minden információt megkapunk, el tudom mondani a véleményemet”- válaszolta Guardiola az újságírók kérdésére.
Elmondhatom a véleményem az alapján, amit ma tudok, de többet nem tudok, ez az igazság. Az nem sport, ha nincs kapcsolat az erőfeszítés és a siker között. Nem sport, ha a siker előre garantált, nem sport, ha nem számít, hogy veszítesz. Szeretném, ha ennek a testületnek az elnöke az egész világnak elmondaná, miért hozták meg ezt a döntést.
Guardiola hozzátette, nem tudja, miért pont az adott 12 klub került a Szuperliga állandó tagjai közé, és nem érezné fairnek, ha egy csapat annak ellenére nem tudna kvalifikálni, hogy jobban szerepel, mint az állandó hellyel megkínált együttesek.
Az edzők mellett a játékosok is sötétben tapogatóznak csak, Guardiola elmondta, hogy még nem beszélt csapatával a fejleményekről. A Szuperliga helyett csak a következő hetekre fókuszál, hiszen Premier League-mérkőzések mellett elméletileg április végén a PSG elleni BL-elődöntő következne a City számára. (Ha az UEFA nem dönt úgy, hogy kizárja a „szakadár” klubokat az idei Bajnokok Ligájából.)

Pep Guardiola szerint az nem sport, ha garantált a siker

Fotó: Getty Images

Guardiola úgy gondolja, neki és játékosainak az a legfőbb feladatuk, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák a következő találkozókon, a Szuperligáról a döntést meghozóknak kellene beszélniük. Azt azért megjegyezte, hogy lesz mit elmagyarázniuk.
Miért nincs ott az Ajax, aki négyszer vagy ötször megnyerte a Bajnokok Ligáját? Ezt tisztázniuk kell számomra, mindenki számára. Minden klub saját magát védi. Ne legyünk cinikusak, mindenki a saját érdekeit nézi. Ha a Premier League-ről vagy az UEFA-ról beszélünk, ők is a saját érdekeiket nézik.
A katalán mester szerint az UEFA felelőssége is nagy abban, hogy idáig fajultak a dolgok. Szerinte a szervezetnek korábban kapcsolatba kellett volna lépnie a kiszakadó klubokkal, és a megfelelő kommunikációt is hiányolja.
Forrás: skysport.com
Labdarúgás
Messi szerint Guardiola ténykedése „sokat ártott” a labdarúgásnak
13/11/2022 - 14:56
Premier League
Haaland állapota javul, de közel sem tökéletes
09/11/2022 - 08:49