Szívizomgyulladás miatt nem edzhet Alphonso Davies, a Bayern München kanadai labdarúgója. Julian Nagelsmann, a bajor csapat vezetőedzője számolt be pénteken újságíróknak arról, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett játékosok csütörtöki felülvizsgálatakor derült fény a védő egészségi problémájára.

Davies állapota kielégítő, a hírek szerint nem annyira nagy a gond, mint ahogy első hallásra tűnik és a hírek szerint pár hét kihagyás után visszatérhet a kanadai válogatott játékos.
"Így most nem edz, és pár hétig nem állhat majd a rendelkezésünkre" - tette hozzá.
Bundesliga
Kilencre emelkedett a Bayern München koronás játékosainak száma
05/01/2022 16:17

Alphonso Davies

Fotó: SID

A tréner úgy folytatta, az ultrahangos vizsgálat alapján nincs nagy gond, de mindenképpen meg kell várni, hogy Davies meggyógyuljon. A Covid-fertőzés miatt megtizedelt Bayern München vereséggel kezdte az évet, múlt pénteken - amikor kilencen hiányoztak - 2-1-re kapott ki otthon a Borussia Mönchengladbachtól.
A korábban pozitív tesztet produkáló játékosok közül a héten már többen bekapcsolódtak a keret munkájába, de még egyikük állapota sem százszázalékos. Manuel Neuer visszatérhet a kapuba, a többiek szerepeltetése viszont még nem aktuális, Nagelsmann szerint arra, hogy kezdjenek, vagy érdemi időt játsszanak, kicsi az esély.
A második helyezett Borussia Dortmundot hat ponttal megelőző bajor csapat Kölnben játszik szombaton.
Bundesliga
Orbán-gól kellett a Leipzig sikeréhez
EGY ÓRÁJA
Premier League
Salah és Mané nélkül is hozta a kötelezőt a Liverpool, a kiesőjelölt viccelte meg az Arsenalt
2 ÓRÁJA