2022 januárjában azonban mindez megváltozott, a nevét egy helyi pub-ról, a játékosok törzsehelyéről kapó csapat ugyanis nevezett az ebay tombolájára. A népszerű online áruház “Dream Transfer” elnevezésű kezdeményezésének keretében tipikusan amatőr csapatokat hívott meg egy tombolajátékban való részvételre, amelynek győztese “megnyerte” Roberto Carlost, pontosabban a lehetőséget, hogy a brazil sztár egyetlen mérkőzés erejéig a csapat mezét öltse magára. A játékba való beugró 5 font volt, a befolyt összeget pedig az ebay jótékony célokra fordította.
A rengeteg jelentkező közül a Shrewsbury-központú, valamint annak körzeti ligájában játszó The Bull in the Barn United nevű csapat lett a befutó. Ed Speller, aki egyszemélyben a csapat kapusa és vezetőedzője is, elmondta, amikor megkapta az értesítést arról, hogy a csapata lett a tombola befutója, viccnek gondolta a dolgot. Ugyanúgy elment sörözni a játékostársakkal, mint minden mérkőzést követően, majd másnap, miután kissé másnaposan egyre-másra olvasta a sikerről szóló híreket, rájött, hogy nem átverés a dolog.
Serie A TIM
A 96. percben hullajtott pontokat a Juventus, elbúcsúztatták a csapatkapitányt
5 ÓRÁJA
A nyeremény “behajtására” március 4-án került sor, amikor is a The Bull in the Barn United egy barátságos mérkőzésen fogadta a hozzá hasonlóan a kerület első diviziójában szereplő Harlescott Rangers együttesét. A 48 esztendős Roberto Carlos a padon kezdte a mérkőzést, az első félidő derekán azonban pályára lépett. Helyszíni beszámolók szerint látszott már rajta az idő nyoma, ezzel együtt is azonban minden labdájának “szeme volt”, egy-egy megmozdulása pedig még mindig csodaszámba ment.
Minden adva volt tehát a fieszta hangulathoz, ami természetesen ennek megfelelően nem is maradt el. Roberto Carlos megkapta az évek során valósággal hozzánövő hármas számú mezt, amikor pedig csapata büntetőhöz jutott, nem volt kérdés, hogy ki végzi majd el.
Amint látható, a labda helyezésével még 48 évesen sincs gondja a brazilnak, igaz, a képek tanúsága szerint a Harlescott kapusa sem forszírozta különösebben, hogy esetleg rávetődjön a labdára. Inkább neki volt megtiszteltetés, hogy egy ilyen kaliberű sztártól kapott gólt, amivel később a gyerekeinek is nyugodtan dicsekedhet.
Dicsekvésre egyébiránt Roberto Carlosnak is volt oka, hiszen az a mérkőzét rögzítő képsorokból is világosan látszott, hogy egy ekkora kaliberű ex-játékosnak mennyire nem derogált egy csöppet sem, hogy, mondjuk így, az ő renoméjánál több polccal lejjebb található csapat színeiben lépjen pályára. Nem beszélve a pályáról ami jófajta megyei csapatok által használt játékterekhez hasonlóan hepehupás volt, korántsem az a szint, ahol játékoskorában Roby Carlos általában megfordult. Őt azonban továbbra is a játék szeretete hajtja, ennek pedig talán a legtermékenyebb táptalaja épp egy ilyen mennyei megyei helyszín volt:
“A futball egy elképesztő sport. Azzal együtt, hogy karrierem során a világ legnagyobb neveivel szerepelhettem egy csapatban, vagy épp ellenük küzdhettem, nagyon élveztem az ittlétet. Sokan nem veszik észre, de 13-14 évesen én is pont ilyen pályákról indultam el, így ez a mai élmény nagyon kellemes emlékeket ébresztett bennem.”
A területi ligában szereplő csapatok edzőinek rangsorában ettől kezdve biztosan élre álló Ed Speller is elképedve nyilatkozott a mérkőzést követően:
“Nagyobb kockázat nélkül kijelenthető, hogy labdarúgó karrierünk legjobb napja ez a mai, és jó eséllyel a privát életünk vonatkozásában is igaz ez. Elképesztő élmény volt őt a csapatunkban tudni. Nyilván tudtuk, hogy nem fog már 30 méteres «banán szabadrúgásokat» megereszteni… A tizenegyes viszont mestermunka volt, pontosan az alsó sarokba helyezve.”

Roberto Carlos új csapatával

Fotó: AFP

Hogy Roberto Carlos jelenléte mekkora élmény volt, arról leginkább a The Bull in the Barn United védőjének, Liam Turallnak a szavai árulkodnak:
“Teljesen valószínűtlen volt, hogy ez valaha összejön, és mégis sikerült. Láttuk Roberto Carlost korábban a tévében, gyerekként teleragasztottuk a képével a matricás albumainkat, most meg egy csapatban szerepeltünk vele. Abszolút szürreális élmény, amiből bőven táplálkozhatunk még a jövőben is.”
A mérkőzést végül 4-3-ra a Harlescott nyerte, túlzás nélkül kijelenthető azonban, hogy azon a találkozón az eredmény volt a legkevésbé fontos.
Forrás: https://www.skysports.com/football/news/12040/12557532/roberto-carlos-scores-but-sunday-league-side-
OTP Bank Liga
Eldőlt, hogy a Vasas mellett melyik csapat jut fel az NB1-be
6 ÓRÁJA
La Liga Santander
A sajtóban már kész tényként kezelik: Mbappé Madridba igazol
6 ÓRÁJA