Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Már késő bármin változtatni, miért nem csináltátok korábban?” – Jürgen Klopp nekiment az újságíróknak

Minich Réka

Frissítve 06/11/2022 - 21:25 GMT+1

A Liverpool menedzsere végig hangos ellenzője volt a katari világbajnokságnak, de szerinte a játékosokat ki kéne hagyni a politikai üzengetésekből. A Tottenham elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón viszont több perces kifakadással üzent az újságíróknak, akik szerinte már 2010 óta foglalkozhatnának a Katart érintő jogi visszaélésekkel, hiszen most már biztos nem lehet semmi változást elérni.

Klopp und Liverpool ohne Punkte gegen Nottingham Forest

Fotó: SID

Rengeteg megkeresés éri a játékosokat képviselő szervezeteket, hogy álljanak ki a katari emberi jogi visszaélésekkel szemben, de Jürgen Klopp szerint ez nem a játékosok feladata lenne leginkább.
A FIFA levelét megírta, mi pedig már ki is veséztük, hogy mennyire cinikus tőlük az a kérés, hogy ne legyen politika a világbajnokságon.
Kilenc európai csapat arra készül, hogy a One Love szervezet logóját megjelenítő, szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot viseljen, amivel a nem heteroszexuálisokat érő negatív diszkrimináció ellen foglalnának állást.
A Liverpool menedzserét, Jürgen Kloppot a Tottenham elleni meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón kérdezték a Katart érintő tiltakozásokkal kapcsolatban, de az újságírók sem számítottak arra, hogy a német több perces kioktatásba kezd.
„Nem lelkesedek túlzottan a katari világbajnokságért. Nem tetszik, hogy év végén, a szezon közepén rendezik, de persze az is zavar, hogy mennyi emberi jogi probléma van Katarban. Emlékszem, 2010-ben, amikor egyszerre jelentették be a következő 2 világbajnokság helyszínét és megláttuk, hogy Oroszország és Katar nyert, szerintem mindenki számára egyértelmű volt, hogy mi történt.
Mindenki tudta, nyílt titok volt a korrupció, mégsem történt semmi, hogy engedhettük meg?
Talán ha egy stadionja volt az országnak… Azt meg mindenki tudja – hogy finoman fogalmazzak – nem könnyű nyáron a tűző napon, a hőségben komoly fizikai munkát végezni. A meccseket nem is akkor játsszák, de a munkások azért építkezzenek akkor, hiszen nem csak úgy megjelennek ott a stadionok…. Mindig ideges leszek ettől, de hogy lehet, hogy van olyan ember, akit ez nem zavar?
Ha csak szakmai szempontból nézem, akkor sem tetszik, hogy a játékosok és edzők folyamatosan nyomás alatt vannak, hogy állást foglaljanak.
Ti vagytok az újságírók, nektek kéne az üzeneteket küldeni, nem nekik.
12 éve kapta meg Katar a rendezési jogot, nem a mostani játékosok tehetnek a kialakult helyzetről. Nem arról van szó, hogy ott csak rossz emberek élnének, de nem helyes, ahogy megkapták az esélyt. Most viszont már hagyni kéne a résztvevőket, hogy a játékra koncentrálhassanak. Ezért mind hibásak vagyunk, ti, az újságírók jobban, mint mi. Ha cikkezni akartok róla, akkor hajrá, de írjátok meg magatoktól az anyagokat, ne csak a mi mondatainkat akarjátok leírni.
Nagyjából az első perctől kezdve lehetett tudni, hogy a munkások sokat fognak szenvedni az építkezések során, mégis csak utólag cikkeztek róla. Akkor még rengeteg idő lett volna, hogy tényleg elérjünk valami változást, de most már késő, ezért inkább a játékosokat helyezitek nyomás alá, hogy foglaljanak állást.
Mindenki tudta, hogy mi történt, nagyon sok ember tett el komoly pénzeket, hogy ez megtörténhessen. Sepp Blatter valahogy mégis megúszta… Olyan régen történt az egész, hogy a bűnösök közül sokan már nem is élnek. Katar világbajnokságot akart és megkapta. Én is sok mindent szeretnék, de nem kapom meg, ilyenkor pedig továbblépek, hiszen nem kaphatunk meg mindig mindent, amit akarunk.”
A katari világbajnokság november 20-án kezdődik, addig még egy Premier League forduló van hátra. Jürgen Klopp csapata az idei szezonban rengeteg sérüléssel küzd, a formájuk nagyon messze van a tavalyitól. Kloppék számára akár jól is jöhet az év végi szünet, hiszen a sérülteknek lesz ideje a felépülésre, de a terhelés biztosan nem lesz kisebb azok számára, akik játszanak majd a világbajnokságon.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés