Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: Brit rangadó az utolsó körben - Wales Anglia ellen, 20 órától élőben az eurosport.hu-n!

Foci-vb / Csoportkör
Ahmad Bin Ali Stadium / 29.11.2022
Befejezett
0
3
    Élő
    Élő frissítések
    Nagy Bettina

    Frissítve 28/11/2022 - 12:35 GMT+1


    Főcím

    • -A walesieket az előző körben leforrázta Irán
    • -Az angolok ikszeltek az Egyesült Államokkal pénteken
    A várható kezdőcsapatok:
    • Wales:
    Danny Ward - Chris Mepham, Joe Rodon, Ben Davies - Connor Roberts, Aaron Ramsey, Ethan Ampadu, Jonny Williams - Gareth Bale, Daniel James, Kieffer Moore
    • Anglia:
    Jordan Pickford - Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw - Declan Rice, Jude Bellingham - Raheem Sterling, Mason Mount, Phil Foden - Harry Kane
    (MTI)
    Az angol csapat a szebb és a csúnyább arcát is megmutatta már a vb-n, előbb ugyanis nagyszerű játékkal 6-2-re legyőzte az irániakat, majd visszafogott iramú, kevés helyzetet hozó meccsen játszott gól nélküli döntetlent az amerikaiakkal. Utóbbi teljesítményért a stadionban éles füttyszó, a szigetországi lapokban pedig kemény kritika volt Gareth Southgate együttesének "jutalma". Ugyanakkor a bírálatok ellenére a kapitány és válogatottja gyakorlatilag már két forduló alatt elérte célját, mivel a továbbjutását igazából nem fenyegeti veszély. Csak akkor maradna le a nyolcaddöntőről, ha kedden legalább négy góllal kikapna a két meccsén eddig egy jónak minősíthető félidőt produkáló walesiektől, akik ráadásul 1984 óta nem tudtak győzni az angolok ellen.
    "Amikor nyersz, a legjobb csapat vagy a világon, amikor veszítesz, akkor meg a legrosszabb. Ilyen a futball, de játékosként kiegyensúlyozottnak kell maradnod. Ha nyerünk kedden, az amerikai meccset elfelejtik majd" - reagált a kritikákra Marcus Rashford, az angolok csatára, aki mindkét meccsen csereként lépett pályára. - "Nem olyan gyakori, hogy egy csapat mindhárom csoportmérkőzésén győz. Ha legyőzzük Walest, akkor összességében elmondhatjuk, hogy jól rajtoltunk a világbajnokságon."
    Wales eddig nem nyújtott meggyőző játékot, az Irántól elszenvedett vereség során kifejezetten halványan szerepelt, ám Gareth Bale-ék számára még nem úszott el a továbbjutás, egy Anglia elleni siker nyolcaddöntőt érhet, amennyiben a csoport másik mérkőzése döntetlennel zárul.
    B csoport, 3. (utolsó) forduló:
    • Wales-Anglia, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 20.00
    (MTI)
    picture

    Fotó: Getty Images

    Wales
    A walesieket az előző körben leforrázta Irán
    Anglia
    Az angolok ikszeltek az Egyesült Államokkal pénteken