Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: Mbappé-ék biztos továbbjutóként Tunézia ellen zárják a csoportkört - Élőben az eurosport.hu-n!

Foci-vb / Csoportkör
Education City Stadium / 30.11.2022
Élő
Élő frissítések
Nagy Bettina

Frissítve 29/11/2022 - 16:13 GMT+1


Főcím

  • -Tunéziának Ausztrália ellen sem jött össze a gól, egy ponttal várják az utolsó kört
  • -Mbappé duplájával a dánokat is legyőzték a címvédő franciák, irány a nyolcaddöntő!
A várható kezdőcsapatok:
  • Tunézia:
Ájmen Damen - Dylan Bronn, Montasszar Talbi, Jasszin Meriah - Vajdi Kesrida, Ellyes Skíri, Aissa Laidouni, Alí Abdi - Jusszef Mszakni, Naim Sliti - Vahbí Hazrí
  • Franciaoroszág:
Steve Mandanda - Benjamin Pavard, Ibrahima Konaté, Raphaël Varane - Eduardo Camavinga - Mattéo Guendouzi, Youssouf Fofana - Kingsley Coman, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé - Marcus Thuram
(MTI)
Tunézia abban az esetben juthat tovább, ha nyer, és a csoport másik találkozóján döntetlennel zárul a dán-ausztrál mérkőzés, vagy az észak-afrikaiak nagyobb arányú győzelmet aratnak, mint a dánok.
A tunéziai együttes finoman szólva sem remekel az európai riválisokkal szemben, legutóbbi 15 ilyen találkozójából csak egyet nyert meg, hat döntetlen és nyolc vereség mellett.
A francia válogatott sorozatban hat győzelemnél jár a világbajnokságokon, és egy újabb sikerrel a harmadik csapat lenne a tornák történetében az egymást követő hét megnyert meccset tekintve a brazilok (1998 és 2006 között 11 győzelem), illetve az olaszok (1934 és 1938 között 7 győzelem) után. Didier Deschamps szövetségi kapitánynak jelenleg 11 győztes vb-meccse van, az örökrangsorban két német, Joachim Löw (12) és Helmut Schön (16), valamint két brazil szakember, Luiz Felipe Scolari (14) és Mário Zagallo (13) előzi meg.
D csoport, 3. (utolsó) forduló:
  • Tunézia-Franciaország, al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion) 16.00
(MTI)
picture

Fotó: AFP

Tunézia
Tunéziának Ausztrália ellen sem jött össze a gól, egy ponttal várják az utolsó kört
Live comment icon
Franciaország
Kylian Mbappé kettőt is vágott a dánoknak, de Ousmane Dembélé is rendkívül meggyőző volt, úgyhogy korábbi edzőjük is elégedetten dőlhetett hátra meccsnézés közben.
Franciaország
Mbappé duplájával a dánokat is legyőzték a címvédő franciák, irány a nyolcaddöntő!