Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: Az Irán - USA mérkőzésen is a továbbjutás a tét - Kövesd velünk az eurosport.hu-n!

Foci-vb / Csoportkör
Al Thumama Stadium / 29.11.2022
Befejezett
0
1
Élő
Élő frissítések
Nagy Bettina

Frissítve 28/11/2022 - 12:39 GMT+1


Főcím

  • -Nem született gól a pénteki Anglia - Egyesült Államok tmérkőzésen
  • -Irán az előző körben sokkolta az emberhátrányba kerülő Bale-éket
A várható kezdőcsapatok:
  • Irán:
Sejed Hosszein Hosszeini - Ramin Rezajan, Madzsid Hosszeini, Morteza Puraligandzsi, Milad Mohammadi - Szaed Ezatolahi - Ali Golizadeh, Ahmad Nurollahi, Ehszan Hadzsafi, Mehdi Taremi - Sardar Azmun
  • Egyesült Államok:
Matt Turner - Sergino Dest, Walker Zimmerman, Tim Ream, Antonee Robinson - Tyler Adams, Weston McKennie, Yunus Musah - Tim Weah, Haji Wright, Christian Pulisic
(MTI)
Irán és az Egyesült Államok között hosszú ideje feszült a politikai viszony, így a sportban is rendre kiemelt figyelmet kap a két ország versenyzőinek, csapatainak egymás elleni küzdelme. A mindkét együttes számára sorsdöntő kedd esti mérkőzés előtt az amerikai futballszövetség "gondoskodott róla", hogy a viszony ne enyhüljön, miután közösségi oldalain egy rövid ideig az iráni zászlót úgy jelenítette meg, hogy hiányzott belőle az ország címere. Az ázsiai ország szövetsége a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordult, az iráni kormány pedig határozottan tiltakozott az akció ellen, jelezve, hogy a címer eltüntetésével Allahot távolították el a zászlóból.
Az amerikai szövetség rövid idő után visszahelyezte a hivatalos iráni zászlót felületeire, az akciót pedig azzal magyarázta, hogy ezzel akarta jelezni: kiáll a nők jogaiért és támogatja az iráni tiltakozások résztvevőit, akik szeptember közepe, a 22 éves Mahsa Amini halála óta tüntetnek.
A válogatott tagjai nem tudtak az akcióról, Gregg Berhalter pedig még vasárnap arról beszélt, hogy a mérkőzés kemény küzdelmet hoz majd, de nem a politika miatt, hanem azért, mert mindkét gárda a győzelemért és a továbbjutásért lép pályára.
"Azért akarsz harcolni, hogy továbbjuss, erről szól az egész" - jelentette ki a szakvezető, akinek tanítványai két ponttal állnak a harmadik helyen a hárompontos irániak mögött.
A várhatóan izgalmas találkozón mindkét együttes a győzelemért lép pályára, az amerikaiak csak három ponttal juthatnak tovább, míg riválisuknak szintén a siker jelentené a biztos nyolcaddöntőt, igaz, ha a másik mérkőzésen Anglia nem kap ki, akkor Iránnak az egy pont is elég a legjobb 16 közé jutáshoz.
B csoport, 3. (utolsó) forduló:
  • Irán-Egyesült Államok, Doha (al-Tumama Stadion) 20.00
(MTI)
picture

Fotó: SID

USA
Nem született gól a pénteki Anglia - Egyesült Államok tmérkőzésen
Irán
Irán az előző körben sokkolta az emberhátrányba kerülő Bale-éket