Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: Ausztrália - Dánia összecsapás a nyolcaddöntőért - Kövesd percről-percre az eurosport.hu-n!

Foci-vb / Csoportkör
Al Janoub Stadium / 30.11.2022
Élő
Élő frissítések
Nagy Bettina

Frissítve 29/11/2022 - 16:22 GMT+1


Főcím

  • -Tunézia legyőzésével begyűjtötték a 3 pontot az ausztrálok
  • -A dánok 2-1-re kaptak ki a címvédő franciáktól az előző körben
A várható kezdőcsapatok:
  • Ausztrália:
Mathew Ryan - Fran Karacic, Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich - Mathew Leckie, Jackson Irvine, Aaron Mooy, Riley McGree, Craig Goodwin - Mitchell Duke
  • Dánia:
Kasper Schmeichel - Joachim Andersen, Simon Kjaer, Andreas Christensen - Rasmus Nissen Kristensen, Pierre-Emile Hojbjerg, Christian Eriksen, Joakim Maehle - Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard
(MTI)
A mérkőzésnek az ausztrálok indulnak neki kedvezőbb helyzetből, ugyanis a papírforma alapján egy döntetlen is elég lehet a csapatnak a legjobb 16 közé kerüléshez.
A két együttes az előző világbajnokságon is azonos csoportban szerepelt, 2018. június 21-én Szamarában 1-1-es döntetlen született az összecsapásukon.
Az ausztrálok a legutóbbi öt vb-szereplésük alkalmával csak egyszer jutottak tovább csoportjukból, 2006-ban a Guus Hiddink által irányított Socceroos végül a későbbi győztes olaszokkal szemben maradt alul a nyolcaddöntőben Francesco Totti 95. percben értékesített büntetője miatt. Az ausztrálok történelmi tettet is végrehajthatnak, ugyanis még soha nem nyertek egymást követő két világbajnoki mérkőzést.
A hatodik világbajnokságukon szereplő dánokkal csak egyszer, 2010-ben fordult elő, hogy már a csoportkör után utazhattak haza, akkor a mostanihoz hasonlóan (Tunézia ellen 0-0), nem tudták megnyerni az első fellépésüket, ott a hollandoktól szenvedtek 2-0-s vereséget.
D csoport, 3. (utolsó) forduló:
  • Ausztrália-Dánia, al-Vakra 16.00
(MTI)
picture

Fotó: Getty Images

Ausztrália
Tunézia legyőzésével begyűjtötték a 3 pontot az ausztrálok
Dánia
A dánok 2-1-re kaptak ki a címvédő franciáktól az előző körben