Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Walker, a manchesteri kopó nem fog vörös szőnyeget teríteni Mbappé elé a vb-negyeddöntőn

Takács Márton

Publikálva 08/12/2022 - 20:02 GMT+1

Foci-vb: Anglia szombaton Franciaországgal játszik negyeddöntőt. Gareth Southgate csapatának nyilván a torna eddigi legjobbja, Kylian Mbappé jelenti a legnagyobb veszélyforrást, miután a szélvészgyors támadó az első négy meccsen öt gólt szerzett. Eddig senki nem tudta megállítani őt, de az angolok védője, Kyle Walker képes felvenni a versenyt sebességben a PSG klasszisával.

A Real egykori BL-győztes védője elmesélte, hogyan lehet megállítani Mbappét

Kyle Walker egyáltalán nem tart a rá váró párharctól Kylian Mbappéval.
Nem fogok vörös szőnyeget teríteni Mbappé elé, és azt mondani neki, hogy lőjön gólt.
Kyle Walker ragaszkodik ahhoz, hogy nem fogja megadni magát, csak mert a félelmetes formában futballozóKylian Mbappé jön majd vele szembe, amikor az angol válogatott szombaton Franciaországgal csap össze a világbajnokság negyeddöntőjében.
Walker és Mbappé várható összecsapása az Al Bayt Stadionban a mérkőzés kimenetele szempontjából kulcsfontosságúnak ígérkezik, mivel az elképesztően gyorsan és jó formában focizó francia szélső jelenleg öt góllal a torna góllövőlistájának élén áll.
A lengyel válogatott védője, Matty Cash elmesélte, milyen megpróbáltatásokat élt át az Mbappé elleni párharcában a vb-n, Walker az ő mondandójából is meríthet.
A 32 éves Kylie Walker csak tért vissza ágyéksérüléséből, miután közel két hónapot kihagyott, de a csapat még nem kapott gólt a visszatérése óta.
picture

Kyle Walker a vb-n

Fotó: AFP

"Ő egy fantasztikus játékos, aki remek formában van, szóval nem lesz könnyű dolgunk." - mondta Walker a francia riválisáról a szerdai sajtótájékoztatón.
De profi labdarúgóként a legjobb játékosok ellen akarunk játszani, és ő jelenleg az egyik, ha nem a legjobb a világon.
Arra a kérdésre, hogy Mbappét hogyan lehetne megállítani, így felelt:
"Természetesen értem, hogy miért ez a kérdés került a fókuszba és azt is tudom, hogy mit kell tennem, hogy megállítsam őt. Könnyebb mondani, mint megtenni, de nem becsülöm alá magam.
Sok nagyszerű játékos ellen léptem már pályára, ezt is úgy kell kezelnem, mint bármelyik meccset."
"Kemény mérkőzés lesz, de nem egy játékos teszi a csapatot. A meccs nem Anglia kontra Mbappé lesz. A találkozót Anglia vívja Franciaország ellen.
A hazámat képviselem egy világbajnokság negyeddöntőjében, szóval ez az élet-halál kategória. Ha veszítünk, akkor hazamegyünk, ő nem fog az utamba állni, hogy remélhetőleg megnyerjem a vb-t a Angliának."
Mbappé 2021-ben egy tankhoz hasonlította Walkert, miután a duó a Bajnokok Ligájában a PSG és a Manchester City párharcában összecsapott egymással.
picture

"Most mit tegyek, ha egyszer tényleg ilyen jó vagyok?" - kérdezheti Mbappé

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés