Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kanté, Pogba, Maignan - a címvédő franciák klasszisokat lesznek kénytelenek nélkülözni a foci-vb-n

Takács Márton

Publikálva 02/11/2022 - 14:01 GMT+1

A katari labdarúgó-világbajnokság 18 nap múlva rajtol, már most biztos, hogy több klasszis játékos marad le a tornáról sérülés miatt. Paul Pogba, N’Golo Kanté, Diogo Jota és Reece James például kihagyni kényszerül a vb-t.

Paul Pogba és N'Golo Kanté négy éve együtt lettek világbajnokok, a katari vb-ről viszont mindketten lemaradnak

Fotó: AFP

A francia és a portugál válogatottat sújtja a leginkább sérüléshullám a katari labdarúgó-világbajnokság előtt.
Már csak alig két és fél hét van hátra a katari világbajnokságig, de néhány válogatott több kulcsjátékosa nélkül utazik majd a tornára.
Anglia például nagy valószínűséggel nélkülözi majd első számú jobbhátvédjét, a Chelsea nagy értékét, az Európa-bajnoki ezüstérmes Reece Jamest.
A regnáló világbajnok Franciaországnak az angoloknál is komolyabb problémákkal kell megküzdenie. A négy évvel ezelőtt aranyérmes csapatban kulcsszerepet játszott James londoni csapattársa, N'Golo Kanté, akinek rendkívül balszerencsésen alakul eddig a szezonja.
A 2022/2023-as idény elején szenvedett combsérülést Kanté, ami miatt hosszú időre kiesett. És bár egyéni edzéstervvel elkezdhette a visszatérést, októberben újra megsérült, ezúttal azonban már műteni is kellett őt.
Az operáció után hivatalos közleményt adott ki, melyben úgy fogalmaz: a középpályás mintegy négy hónapig nem lesz bevethető – ez a diagnózis azt jelenti, hogy Kanté biztosan kihagyja a katari vb-t.
picture

Reece James nagy értéke az angol válogatottnak

Fotó: AFP

Az Aston Villa labdaszerző középpályása, Boubacar Kamara is lehetett volna Kanté helyettese, de ő sem lehet ott Katarban. Még szeptember elején sérült meg a térde a francia nemzeti együttesben idén bemutatkozó 22 esztendős játékosnak.
A Juventushoz a nyáron visszatérő Paul Pogba is hiányozni fog a francia középpályáról ugyanott. A 29 éves középpályás eleinte ódzkodott az operációtól, csak szeptemberben műtette meg a térdét, feláldozva a torinói őszét. Akkor még nyilván úgy kalkulálhatott, hogy a novemberi világbajnokságig felépül, de arról is lemarad.
Az ügynöke, Rafaela Pimenta hétfőn azt mondta: a friss orvosi előrejelzések alapján egyelőre sem klubcsapatába, sem a nemzeti együttesbe nem térhet vissza védence. Pogba egy percet nem játszott még a Juventus mezében ebben az évadban.
picture

Elveszik az útlevelüket, nem mehetnek a vb-re az otthon kitiltott "szurkolók"

Kanté és Pogba a két legnagyobb hiányzó név alapján Didier Deschamps együtteséből, de a legjobb formában nem Kanté vagy Pogba volt kidőlésük előtt, hanem a Milanban a Serie A legjobb kapusává váló Mike Maignan.
A 27 éves hálóőr a vádlisérüléséből való felépülése után újra megsérült, legutóbb szeptember 18-án védett. Könnyen lehet, hogy a 2022-es esztendőben már nem léphet pályára a Milanban, és így a francia válogatottban sem. Vele együtt már négy komolyabb hiányzóval is számolhatnak a franciák.
Portugáliának is vannak gondjai: a Premier League-ben szereplő csatárok, a Liverpoolban pazarul teljesítő Diogo Jota és a Wolverhampton Wanderersben szereplő Pedro Neto, valamint a Leicester City szárnyvédője, Ricardo Pereira sem tud részt venni a tornán.
A braziloktól a liverpooli Arthur Melo, a belgáktól a Milannal olasz bajnok Alexis Saelemaekers fog hiányozni. Uruguay a Barcelona hátvédjét, Ronald Araújót nélkülözi majd, Hollandia az AS Roma középpályájáról is hiányzó Georginio Wijnaldum szolgálatairól mondhat le Katarban.
picture

Diogo Jotát is térdre kényszerítette egy sérülés

Fotó: AFP

részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés