Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klasszis védője szerint Anglia mindent megtett, hogy leküzdje legnagyobb gyengeségét

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/12/2022 - 17:08 GMT+1

John Stones szerint az angol labdarúgó-válogatott rengeteget dolgozott a tizenegyesrúgásokon, hogy ha párbajra kerülne sor, akkor minden eshetőségre felkészüljenek. Stones azt is elárulta, nagyon kedveli Phil Foden játékát, Harry Maguire pedig a vb előtti kritikák ellenére remekül teljesített ezen a tornán.

A már biztos továbbjutó Anglia pihenőnapját tölti a vb-n

Nem a befektetett munkaórán fog múlni az angol válogatott sikeressége, ha büntetőkre kerül sor.
Vannak csapatok, amelyek híresen jók a büntetőrúgásoknál, mások pedig híresen rosszak – Anglia utóbbi kategóriába tartozik, a szurkolóik nagy bánatára. Noha négy évvel ezelőtt Kolumbiát sikerült felülmúlni a nyolcaddöntőben tizenegyesekkel, a válogatott történetét végigkísérik a szívszaggató módon elveszített büntetőpárbajok.
Legutóbb a 2020-as Európa-bajnokság döntőjében maradtak alul az angolok, így hát az egyenes kieséses szakaszban újra aktuális a kérdés, hogyan reagál Gareth Southgate csapata, ha tizenegyesekre kerül a sor. John Stones, az angol válogatott és a Manchester City kiváló védője elmondta, évek óta tudatosan készülnek ezekre a helyzetekre.
„Ez négy évvel ezelőtt kezdődött, amikor megnyertük az első büntetőpárbajunkat, nem is tudom hány év után. Nagy dolog volt a számunkra azon a világbajnokságon, de aztán az Eb-n nem működött. Rengeteget dolgoztunk a büntetőkön, egészen apró részleteken is, megnéztük a múltbeli rúgásainkat. Az egyéni szükségleteket is: nem mindenki szokott büntetőket rúgni.”
„Ilyenkor hatalmas a nyomás, ezért igyekeztünk hozzászokni a kényelmetlen helyzetekhez, megkönnyíteni azoknak a srácoknak a dolgát, akik ritkán lőnek büntetőket, hogy készen álljunk, kíméletlenek legyünk, amikor oda kell állnunk” – nyilatkozta Stones az eurosport.com szerint.
picture

Phil Foden a csapattársak gyűrűjében

Fotó: Getty Images

A védőt a csatársor helyzetéről is kikérdezték, ugyanis a már három gólnál járó Marcus Rashford és Phil Foden is remek formát mutattak, de várhatóan egyik játékos sem lesz ott a kezdőben. Southgate mondjuk megszokhatta az ilyesfajta kritikákat, a tavalyi Eb során is gyakran kellett magyarázkodnia a döntései miatt.
„Philhez hasonló játékost még nem láttam, aki ebben a korban ilyen képességekkel és tudással rendelkezett volna. A játéka a szabadságról szól, az önkifejezés eszköze. Ijesztő. Hatalmas rajongója vagyok, szerencsére minden nap láthatom. Én, a City és Anglia is szerencsés e tekintetben. Remélem, megkapja azt, amire szüksége van a pályán és azon kívül, hogy a csapat segítségére legyen.”
Stones a válogatottban a rengeteget kritizált Harry Maguire oldalán játszik, és egyelőre remekül működik a kettősük. „Már a legelső meccstől kezdve a lehető legjobb választ adta. Mindhárom meccsen fantasztikus volt. A lényeg az volt, hogy újra kialakuljon a kapcsolat, és egyelőre így alakult. Itt az idő, hogy erre építve javuljunk. Ezért kijár neki a dicséret.”
Forrás: Eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés