Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hollandia és Ecuador nem bírt egymással, ezzel Katar búcsúzott a vb-től

Eurosport Magyarország

Frissítve 25/11/2022 - 19:41 GMT+1

A holland válogatott 1-1-es döntetlent játszott az ecuadori csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján, így a házigazda már biztosan kiesett az A csoportból a második fordulót követően.

Nem bírt egymással Hollandia és Ecuador

Fotó: AFP

Katart megelőzően 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaság csapata esett ki már az első szakaszban.
A vb-k történetében eddig hatszor fordult elő, hogy a házigazda nyerte meg a tornát, legutóbb 1998-ban Franciaországnak sikerült ez a bravúr. Az öt vb-diadalával rekorder Brazília számára viszont balul sikerültek a hazai szereplések: 1950-ben a Maracana Stadionban 200 ezer néző előtt 2-1-re kikapott az aranymeccsen Uruguaytól, míg 2014-ben az elődöntőben megalázó, 7-1-es vereséget szenvedett Németországtól.
A hollandok a meccs elején vezetést szereztek, és bár támadásban maradtak, de újabb helyzet nem adódott előttük. A félidő közepén Ecuador, amely hét meccs után kapott ismét gólt, átvette a kezdeményezést, a 32. percben Valencia bombáját Noppert védte bravúrral, majd az első félidő utolsó percében les miatt maradt el az egyenlítés.
A második felvonást az ecuadoriak remekül és góllal kezdték, ez volt az első találat, melyet a hollandok dél-amerikai csapattól kaptak világbajnoki csoportmeccsen. Immár Valencia nevéhez fűződik Ecuador legutóbbi hat világbajnoki gólja, korábban csak a portugál Eusébio, az olasz Paolo Rossi és az orosz Oleg Salenko tudott egymást követő hat alkalommal hálóba találni a vb-ken.
Az 59. percben Plata a keresztlécre bombázott, és a folytatásban is közelebb állt a győztes gól megszerzéséhez Ecuador, mivel összesen 14 kapura lövése volt a két holland próbálkozással szemben.
A hollandok immár 16 mérkőzés óta veretlenek dél-amerikai ellenféllel szemben, legutóbb Brazíliától kaptak ki egy barátságos meccsen 1999-ben. Louis van Gaal harmadik szövetségi kapitányi időszakában, vagyis tavaly szeptember óta továbbra is veretlen a csapata, amelynek 12 győzelem mellett ez volt az ötödik döntetlenje. A holland szakvezető hat győzelemmel és három döntetlennel továbbra is veretlen a világbajnokságokon, ezzel beállította az olasz Vittorio Pozzo - nyolc siker, egy döntetlen - rekordját.
Ecuador a legutóbbi 17 mérkőzéséből csak egyet veszített el.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés