Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Keményen beszólt a FIFA elnökének és Donald Trumpnak a Manchester United legendája

Nagy Benjámin

Publikálva 20/11/2022 - 21:51 GMT+1

Miközben a sima, 2-0-s ecuadori győzelemmel záruló vb-nyitómeccs előtt Gianni Infantino, a FIFA elnöke köszöntötte az Al Bayt Stadionba látogató katari és külföldi szurkolókat, egyben az egész világot, a vb alatt is szakértőként dolgozó Manchester United-ikon, Gary Neville őszintén elmondta a véleményét a tornáról. A nyilatkozatából Boris Johnsont és Sepp Blattert sem hagyta ki.

Gianni Infantino

Fotó: SID

A katari székhelyű beIN Sports zsíros ajánlatának igent mondó Neville (némi ellentmondás érezhető a helyzetben, tegyük hozzá) úgy fogalmazott, a FIFA elnöke, Gianni Infantino a létező legrosszabb arca a labdarúgásnak, a szombati nyilatkozata után pláne.

„A Manchester Uniteddel bejártam az egész világot: a Közel-Keletet, a Távol-Keletet, Ázsiát, Afrikát, Amerikát. Kétségtelen, hogy a labdarúgást az egész világnak el kell vinnünk. De ez a fickó borzalmas arca a sportágunknak. Néhány dolog, amit tegnap mondott, egyáltalán nem volt helyénvaló, és nem szabadott volna elhangoznia. Vezetői magatartást kellene tanúsítania, össze kellene hoznia az embereket, mert ő a foci globális képviselője. Nem egy vagy két nemzetnek kell kicsinyesen válaszolnia, ahogy azt most teszi. Felül kellene emelkednie ezen.”
A Uniteddel két Bajnokok Ligáját nyerő korábbi védő politikusokhoz is hasonlította Infantinót.
picture

Gary Neville

Fotó: Getty Images

„Elegem van az olyan vezetőkből, mint Infantino, Boris Johnson, Donald Trump vagy épp Sepp Blatter. Ők nem egyesítenek, hanem megosztanak. Minden szavukkal a széthúzás mellett vannak, még ha azt is hiszik, hogy nem így van.
Botrányos, hogy azt mondta, ő migráns munkás és fogyatékkal élő is egyben.
Neville szerint a FIFA-nak házon belül kéne rendet tennie.
„A FIFA-nak rossz a hírneve, pláne, ha azt nézzük, mi is a futball. Ez egy gyönyörű játék, amit Brazíliától kezdve Buryn át mindenhol játszanak. Illene rendet tenni, mert már régóta nagyon rossz a helyzet. Nincs átláthatóság, nincs függetlenség, helyette a gazdagságot képviselik. A baj az, hogy úgy tűnik, Infantino a friss húzásaival újabb négy évre visszahelyezte magát a hatalmi pozícióba.”
Az angolok hétfőn kezdik meg a világbajnokságot, 14 órától Irán ellen játszanak.
Forrás: részben Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés