Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Még van 4 nap a vb-rajtig, de megint kiesett egy kulcsember a francia válogatottból

Eurosport Magyarország

Publikálva 16/11/2022 - 09:32 GMT+1

Sérülése miatt nem léphet pályára a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságon Christopher Nkunku a címvédő francia válogatottban. Helyére Randal Kolo Muani került be a keretbe.

Christopher Nkunku

Fotó: Getty Images

Vb-2022 - Nkunku megsérült, kihagyja a vb-t.
A francia szövetség (FFF) kedden késő este jelezte, hogy az RB Leipzig csatára - Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán csapattársa - edzésen ütközött egy társával, és az első röntgenvizsgálatok szerint megsérült a térdízülete. A nyolcszoros válogatott Nkunku remek formában játszott klubjában, 15 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel jelenleg ő a legeredményesebb a Bundesligában.
Az FFF közölte, már összeállította a szükséges orvosi dokumentumokat és elküldte a nemzetközi szövetséghez (FIFA), hogy Nkunku helyett másik játékost nevezhessen a vb-re. Szerdán aztán eldőlt, hogy egy másik Bundesliga-játékos, Randal Kolo Muani, az Eintracht Frankfurt támadója kerül be a keretbe.
Didier Deschamps szövetségi kapitány már több változtatásra kényszerült az utazó csapat összeállításánál, mert Nkunku előtt Paul Pogba, N'Golo Kanté és Presnel Kimpembe játékáról is le kellett mondania sérülés miatt.
A franciák csoportellenfele Dánia, Ausztrália és Tunézia lesz Katarban.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés