Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Még el sem kezdődött, már alapemberek estek ki sérülés miatt a vb-ről - ők az eddigi hiányzók

Eurosport Magyarország

Publikálva 16/11/2022 - 15:26 GMT+1

Vb-2022 - A címvédő franciáktól hiányoznak sérülés miatt a legtöbben. Több sztárjátékos, illetve alapember sérülés miatt hiányzik a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságról, e tekintetben a címvédő franciák keretét érte a legtöbb csapás.

Diogo Jota

Fotó: Getty Images

A vb-ről lemaradó játékosok:

Anglia:
- Reece James: a jobbhátvéd októberben, a Chelsea AC Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett komoly sérülést.
- Ben Chilwell: a balhátvéd november 2-án a Chelsea Dinamo Zagreb elleni BL-meccsének ráadásában sérült meg, néhány nappal később kiderült, hogy hosszabb időt kell kihagynia, így a vb-n sem lehet ott.
Argentína:
- Giovanni Lo Celso: a Villarreal 26 éves középpályását október 30-án az Athletic Bilbao elleni spanyol bajnoki mérkőzés 25. percében kellett lecserélni. A combizomsérülés miatt kidőlt játékost "pótolhatatlannak" nevezte Lionel Scaloni szövetségi kapitány a vb-keretet bemutató sajtótájékoztatón.
Franciaország:
- Paul Pogba: a Juventushoz nyáron visszaigazolt középpályásnak július végén sérült meg a térde, amit először konzervatív módon próbáltak kezelni, hogy a világbajnokságon játszhasson, ám szeptemberben meg kellett műteni, majd október végén ügynöke jelezte, hogy romlott az állapota, és az idén már a francia válogatott és klubcsapata sem számíthat rá.
- N'Golo Kanté: a francia középpályássor másik oszlopa, Kanté térdín-sérülés miatt mindössze két meccsen játszott eddig a szezonban, felépülése ráadásul kisiklott, így műtétre van szüksége, mely után további négy hónapig nem futballozhat.
- Boubacar Kamara: az Aston Villa középpályása szeptemberi térdszalag-sérülése miatt marad le a tornáról.
- Presnel Kimpembe: a Paris Saint-Germain hátvédje hosszabb kihagyás után a múlt hétvégén negyedórát játszott a francia bajnokságban, de azt követően maga jelezte a francia szövetségnek, hogy nincs jó állapotban az Achilles-ína és nem tud segíteni Katarban a csapatnak.
- Christopher Nkunku: a német bajnokság góllövőlistájának vezetője szinte az utolsó pillanatban, a válogatott keddi edzésén szenvedett térdsérülést, amikor ütközött egy társával.
Németország:
- Marco Reus: a Borussia Dortmund támadója bokasérülés miatt hiányzik a vb-ről, nyolc évvel azután, hogy az utazás előtti napon sérült meg és maradt le a végül német sikerrel zárult brazíliai világbajnokságról.
- Timo Werner: Nkunku - illetve Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán - lipcsei csapattársa a Sahtar Donyeck ellen november 2-án játszott BL-találkozón szenvedett bokasérülést.
Portugália:
- Diogo Jota: a Liverpool csatára a Manchester City elleni bajnoki diadal alkalmával szenvedett vádlisérülést.
- Pedro Neto: a Wolverhampton Wanderers szélsője októberi bokasérülése miatt nem lehet ott Katarban.
Brazília:
- Arthur Melo: a Liverpooltól kölcsönben a skót Rangersben futballozó középpályás izomsérülést szenvedett októberben, ezért nem tud segíteni a hatodik vb-címére hajtó dél-amerikai válogatottnak.
Mexikó:
- Jesus Corona: a Sevilla szélsőjének a bal bokájában tört el egy csont edzés közben augusztusban, emiatt meg kellett műteni.
Kanada:
- Scott Kennedy: a német másodosztályú Jahn Regensburg 25 éves védője október végén szenvedett vállsérülést, ezért ki kell hagynia a katari tornát.
Japán:
- Nakajama Juta: a Huddersfield Town védője Achilles-ín-sérülés miatt az egész szezont kénytelen kihagyni, így a vb-n sem léphet pályára.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés