Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ők a többiek előtt járnak” – Messi három nagy riválist jelölt meg a vb előtt

Szabó Bence

Frissítve 16/11/2022 - 12:09 GMT+1

Lionel Messi utolsó világbajnokságára készül az argentin válogatottal, ahol csapata lesz a torna egyik nagy esélyese. A klasszis támadó most megnevezte azt a három riválist, akiket a legnagyobb ellenfélnek lát a torna előtt. A listán ott van a címvédő francia csapat is, pedig őket egyelőre sújtja Katarban a balszerencse, kedden újabb játékosukat vesztették el sérülés miatt.

„Ők a többiek előtt járnak” – Lionel Messi három nagy riválist jelölt meg a vb előtt

Fotó: Getty Images

Nem fogunk túlzottan meglepődni, kiket nevezett meg az argentin klasszis.
Argentína a várakozások alapján egyértelműen a közelgő világbajnokság egyik nagy esélyese. A szakértők, a fogadóirodák és a szurkolók is egyetértenek abban, hogy a dél-amerikai csapat jó eséllyel pályázik harmadik vb-címére, ami már csak utolsó tornájára készülő legendájuk, Lionel Messi miatt is különleges lenne. Vannak persze riválisok, nemrég pedig épp a PSG sztárja beszélt arról, kiket tart csapata legnagyobb ellenfeleinek.
Ha megnézzük az elmúlt évek futballját, az elit szűkebb, mint valaha. A világbajnokságokon ugyan szinte mindig becsúszik egy-egy váratlan szereplő a négy közé – négy éve a horvátok döntőbe jutásával sem számolt senki – de a legnagyobb esélyesek mezőnyét tornáról-tornára ugyanaz a 7-8 csapat alkotja. Messi szerint ez az állandóság most sem törik meg, így ezekből a válogatottakból kerülnek ki a nagy riválisok.
Ha esélyesekről beszélünk, mindig ugyanazokat a csapatokat említhetjük. Ha választanom kéne, azt mondanám, hogy Brazília, Franciaország és Anglia a többiek előtt járnak, de a vb olyan nehéz és komplikált, hogy bármi megtörténhet.
Tippelni már csak azért is nehéz, mert a csoportkör után a továbbjutók pontos sorrendje határozza majd meg az egyenes kieséses szakaszban kialakuló ágakat. Ránézésére például Argentína sokat tehetne az esélyeiért, ha csak másodikként menne tovább a C csoportból, de erre Szaúd-Arábia, Lengyelország és Mexikó mellett azért kevés esély van. Messi nyilatkozatából sem az jön le, hogy ez lenne a terv.
"Nagyon izgatottak vagyunk. Nagyon jó csapatunk van, ami éhes a sikerre, de lépésenként kell haladnunk. Reméljük, jól kezdjük majd a vb-t és készen állunk majd mindenre, ami utána jön. Minél több időt töltünk a pályán, annál jobban ismerjük majd ki egymást.”
picture

Lionel Messi gestures during the penalty shootout of their Conmebol 2021 Copa America football tournament semi-final match Argentina-Colombia

Fotó: Getty Images

Az argentinok az első meccsüket majd a szaúdiak ellen játsszák, november 22-én. Ha az ellenfelüket nem segíti meg nagyon a számukra kétségtelenül otthonosabb sivatagi klíma, alighanem jó bemelegítés lesznek Messiéknek.
Érdekesség egyébként, hogy a napokban egy másik sztárjátékos, a tornáról Norvégiával lemaradó Erling Haaland is tippelt az esélyekre, és pontosan ugyanazokat a csapatokat említette, mint Messi.
Szerintem Brazília, Argentína, Franciaország és talán Anglia az esélyesek. Annyi jó csapat van, hogy nem mondhatok csak egyet, szóval szerintem ez a négy.
A címvédő franciák tehát mindkettejüknél helyet kaptak, pedig Didier Deschamps csapatával eddig sok jó nem történt, mióta elindultak Katarba. A kihirdetett hivatalos keretből előbb a PSG védője, Presnel Kimpembe esett ki, majd egy keddi edzésen a RB Lipcse sztárja, Christopher Nkunku is megsérült, így ő sem tud majd pályára lépni a tornán. Sőt, az aranylabdás Karim Benzema állapota is kérdéses, ő szerdán még csak 15 percet edzett a kerettel.
Persze az érme másik oldala, hogy a francia keret olyan erős, hogy vélhetően egyik kieső sem lett volna alapember, helyükre pedig szintén fantasztikus játékosokat lehet behívni. Nkunkut végül a Frankfurtban remek szezont futó Randal Kolo Muani váltja majd.
Forrás: Eurosport.uk és Eurosport.fr
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés