A mai órarend: Matek, Irodalom, világbajnoki meccs, lyukasóra.
Egy foci-vb olyan horderejű esemény, ami az iránta érdeklődőket extrém és kreatív megoldásokra sarkallja abban a tekintetben, hogy a napközbeni mérkőzések se essenek ki a látókörünkből. Munkahelyi fedőtevékenységek, hosszas műszaki áruházi nézelődések, vagy épp iskolai óra közben beizzított telefonok képei jelennek meg ilyenkor sokunk előtt. A hét elején az Eurosport szerkesztőségi Whatsapp-csoportjában kollégáinkkal mi is felidéztük, hogy a világbajnokságok idején valahogy mindannyiunk iskoláiban megszaporodtak a lyukasórák, különös egybeesést eredményezve.
Foci-vb
Az utolsó utáni percekben sokkolta Irán a teljesen ötlettelen Walest
25/11/2022 - 12:23
A pénteki játéknap első mérkőzése, a 11:00-kor kezdődő Wales-Irán találkozó előtt Gareth Bale állt elő egy merész kijelentéssel. A walesi csapat legnevesebb játékosa az iskolásokra gondolva tulajdonképpen intézményesítené azt, amit, valljuk be, sokan engedély nélkül is megcsinálnak.

Gareth Bale

Fotó: Getty Images

Bale ugyanis azt javasolja, a walesi iskolákban tegyék lehetővé a tanulók számára, hogy megnézhessék a csapat Irán elleni találkozóját. Érvelésében a futballista kifejti, hogy a csapat szereplése a sportág legnagyobb eseményén történelmi jelentőségű, ilyen formájában pedig a közös meccsnézés rendhagyó történelemóraként is aposztrofálható. Bombaötlet.
A válogatott csapatkapitánya egyébként nem dönget zárt kapukat, a hónap elején ugyanis a walesi kormány bejelentette, az iskolák egyéni hatáskörébe helyezi, hogy megszervezzék a gyerekek számára a mérkőzések követésének lehetőségét. A kormányzat kikötése, hogy a futball miatt kieső foglalkozásokat az iskoláknak későbbi időpontban be kell pótolni, de van egy olyan érzésünk, hogy egy walesi győzelem akár a szőnyeg alá söpörheti az elmaradt órákat.
A közös iskolai meccsnézés egyébként nem újkeletű jelenség, a Twitteren tucatnyi videó kering a világ minden táján rögzített iskolai képsorokról. Személyes kedvencünk a kanadai gyerekek szurkolását megörökítő képsor. Hangsúlyozzuk, a gyerekek egy végül a csapat számára vereséggel végetérő mérkőzést szurkoltak végig ilyen hőfokon.
A Wales-Irán mérkőzés 11:00-kor kezdődik az Ahmad Bin Ali Stadionban Al Rayyanban.
Forrás: PlanetSport
Foci-vb
A dal, amitől még Lineker is libabőrös lett – Wales 64 év után stílusosan tért vissza a vb-re
22/11/2022 - 15:45
Foci-vb
Bale betalált, a 64 év után visszatérő walesiek ikszeltek az amerikaiakkal a vb-n
21/11/2022 - 21:14