Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: Benzema készen áll a döntőre, de kell ő most egyáltalán a franciáknak?

Kálmán Laci

Frissítve 16/12/2022 - 10:51 GMT+1

Úgy hírlik, Karim Benzema combsérüléséből felépülve készen áll, hogy visszatérjen a francia csapatba az Argentína elleni világbajnoki döntőre. Nagy kérdés azonban, hogy érdemes-e bármilyen szinten is felforgatni a francia válogatottat, amely remekül alkalmazkodott az ő hiányához, végrehajtotta a szükséges változtatásokat, és készen áll arra, hogy vasárnap megvédje világbajnoki címét.

Foci-vb: Így edzettek a címvédő franciák a Marokkó elleni elődöntőre

Csütörtökön felröppent a hír, hogy a franciák a döntőben bevetnék Karim Benzemát, a francia Eurosport szakértője szerint azonban a Real Madrid támadójára az égvilágon semmi szükség.
A 34 éves játékos közvetlenül a világbajnokság rajtja előtt szenvedett combsérülést. Azt lehetett gondolni, hogy az egész világbajnokságot kénytelen lesz kihagyni, noha a szövetségi kapitány Didier Deschamps úgy döntött, senkit nem hív be a helyére.
Benzema újra edzésbe állt a klubjánál, és a Mundo Deportivo értesülései szerint készen áll arra, hogy csatlakozzon a francia válogatotthoz, amennyiben persze Deschamps is igényt tart rá.
A francia Eurosport szakértője, Cyril Morin azonban úgy gondolja, hogy ezt a pletykát akár azonnal el is hessegethetjük. Hozzátette ugyan, hogy ha esetleg igazak is volnának ezek az információk, az sem számítana sokat.
„Ami bizonyos számunkra, hogy Benzema nem lesz ott a csapatban, sőt, még a padon sem” – mondta Morin. „Ha kinn is van Dohában, maximum csak nézője lesz a döntőnek.”
„Nincsenek konkrét információink róla, csak következtetéseket tudunk levonni abból, amennyire zaklatott volt Deschamps a Benzema visszatérését firtató kérdések miatt.”
Karim Benzema
Morin úgy véli, a kérdés eldőlt azzal, hogy Antoine Griezmann hátrébb került, és mélyebbről játszik.
Deschamps mégis miért változtatna? A csapata bebizonyította, hogy rettenetesen erős, és kiváló formában van. Griezmann uralja a középpályát, Kylian Mbappé halálos fegyver a támadásoknál, Olivier Giroud-t pedig lehet tömni labdákkal rendesen.
„Úgyhogy a döntőben marad a szokásos, jól bevált 4-3-3-as felállás. A kezdőt illetően egyetlen komoly kérdés maradt csupán, nevezetesen, hogy Adrien Rabiot és Dayot Upamecano helye vajon biztos-e, vagy esetleg Ibrahima Konate kezd majd az elődöntőben nyújtott remek teljesítménye után.”
Morin szerint már az is komoly szenzáció lenne, ha Benzema egyáltalán a kispadon helyet kapna.
„Franciaország úgy jutott be a döntőbe, hogy Benzema nem volt ott a csapatban. Igazából nincs is itt semmiféle vita. Már az döbbenetes dolog volna, ha ott ülne a kispadon. Az alapján, amit a 2014-es Deschamps-tól láttunk-hallottunk, ez finoman szólva is valószínűtlen.”
picture

Karim Benzema

Fotó: Getty Images

Franciaország a jelenlegi felállással is bőven eleget mutatott, állítja Morin. A csapat bebizonyította, hogy Benzema nélkül is remekül boldogul, és készen áll az Argentína elleni döntőre.
„Nélküle lettünk világbajnokok. Győztünk Argentína, Uruguay, Belgium, Horvátország, Ausztrália, Peru, Dánia, Lengyelország, Anglia és Marokkó ellen. Mindezt úgy, hogy ő nem volt ott a csapatban.”
„Így aztán eléggé magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy Franciaország tud játszani Benzema nélkül is. Sőt, ami fontosabb, nyerni is tud nélküle.”
„Természetesen mindig nagy dolog a világ legjobbjának lenni, de ez a világbajnokság bebizonyította, hogy a francia csapat nem egy játékosra épül.”
via eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés