Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Játékosok, akiknek sorsdöntő lesz a következő fél év, ha Eb-kerettagok akarnak lenni

Rizmayer Bence

Frissítve 04/01/2024 - 16:17 GMT+1

Foci-Eb 2024 - Zsinórban harmadik alkalommal lesz ott Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságon, azonban több futballista helye kérdéses a kevesebb játéklehetőség miatt. Ki kaphat közülük meghívót az Eb-keretbe?

Dárdai Palkó (Fotó: Getty Images)

Fotó: Getty Images

Marco Rossi nem egyszer lefektette, hogy bizonyos szempontoknak teljesülnie kell egy játékos válogatottba való behívásához. Az egyik legfontosabb a játékpercek. Noha vannak kivételek a közelmúltból vagy a jelenből - elég Szalai Ádámra vagy Nagy Ádámra gondolni -, többnyire következetes volt a magyar szövetségi kapitány ebben a kérdéskörben regnálása alatt.
A nyári németországi Európa-bajnokság egyik kényelmetlen újítása - bár korábban is csak ennyi játékost lehetett nevezni -, hogy 23 fős keretek lesznek a legutóbbi 26-tal szemben. Érhető emiatt az, hogy minden korábbinál nagyobb harc lesz a válogatott meghívóért. Ráadásul több olyan embere van Marco Rossinak, akiknek a helyzete vagy nem tisztázódott, vagy már klubot váltott a több játéklehetőség érdekében.
Gyűjtésünkben olyan válogatott játékosokat vettünk számításba, akiknek a következő fél éven áll vagy bukik az Eb-részvétel.

Kleinheisler László

Rossi mester egyik alappillére volt a korai időszakban Kleinheisler László, aki harmadik Eb-jére készülhet, amennyiben meghívót kap a nyári eseményre. 2016-ban, és 2021-ben egyaránt szerves része volt a sikereknek, azonban a Görögországba való szerződése óta keveset játszott, illetve sérülések is hátráltatták. Számára egyáltalán nem jó hír Callum Styles berobbanása, vagy Schäfer András visszatérése.
Kleinheisler ennek érdekében már január elején távozott a Panathinaikos csapatától és egy ismerős "vidéken" folytatja a Hajduk Splitben. Amennyiben játékba lendül és nem maradnak el a gólok, gólpasszok, alaposan meg fogja nehezíteni Marco Rossi helyzetét a keret kijelölésénél.

Németh András

Egyértelműnek tűnt, hogy a fiatal hamburgi támadó lesz Szalai Ádám hosszú távú pótlása. Azonban többször volt sérült az elmúlt időszakban, ráadásul megjelent a térképen egy bizonyos Varga Barnabás, aki nemzetközi szinten futballozik. Németh esetében hangsúlyozta már Marco Rossi, hogy váltania kell, ha válogatott szeretne lenni.
Alapesetben Varga Barnabás mellett egy csatárt fog még elvinni Németországba a Mister, aki jelenleg Ádám Martin lehet. Némethnek nem sok esélye van Hamburgban a kezdőcsapat közelébe kerülni, hiszen Robert Glatzel évek óta alapember. Ugyanakkor két opció lehet a magyar csatár előtt: vagy kölcsönbe távozik télen, hogy fél év alatt több játéklehetőséget kapjon, vagy elképzelhető Glatzel eladása esetén az előrelépés. Utóbbi nem feltétlenül múlik Németh Andráson.

Baráth Péter

Az utánpótlás-válogatott játékos nagy reményekkel érkezett a Ferencvárosba még tavaly, azonban a válogatott kerettagságtól azóta csak messzebb került az ex-debreceni. Baráth finoman szólva sem számít Stankovic alappillérei közé, így az esetében télen egy kölcsönszerződés jelenthet megoldást.
Sajtóinformációk szerint Baráth Péter a Diósgyőrhöz kerülhet januárban, ahol szinte biztosan több bizalmat kaphat a szakmai stábtól. Arról nem beszélve, hogy a DVTK az egyik legizgalmasabb projekt az NB I-ben, innen akár egy extra teljesítménnyel elérhető lenne az Eb-kerettagság.

Dárdai Palkó

A Hertha magyar támadója komoly sérülést szenvedett ősszel, azonban már elkezdte az edzéseket a berlinieknél. Noha sokszor nem láthattuk a nemzeti tizenegy tagjaként a legidősebb Dárdai fivért, képességei alapján bőven van esélye odakerülni a 23-as keretbe.
A riválisai minden bizonnyal Csoboth Kevin, illetve korábbi csapattársai, Katona Mátyás és Schön Szabolcs lehetnek. Valószínűleg Marco Rossi ebből a négyesből ki fog vinni egy játékost Németországba. Csoboth lőlapja nem túl erős - akárcsak az Újpest őszi idénye -, míg Katona kiváló formában futballozik abban a Fehérvárban, melyben Schön Szabolcs hétről-hétre bizonyította, hogy nem csak támadni tud.
Dárdainak nem lesz egyszerű dolga, de ha az egyenesbe kerülő Herthát feljutás közelébe tudja segíteni az egyéni teljesítményével, újabb kellemes fejfájása lesz Marco Rossinak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés