Jack Grealish a játékával és stílusával is kiemelkedik az angol válogatottból.

Juan Sebastian Verónhoz és Marek Hamsikhoz hasonlóan az Aston Villa és az angol labdarúgó-válogatott balszélsője, Jack Grealish is alacsonyra húzva hordja a zokniját a pályán.
Grealish az angol labdarúgás egyik legkiválóbb játékosává lépett elő azóta, hogy 2019-ben az Aston Villának segített visszatérni a Premier League-be. Azt pedig többek között kedden, a Csehország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen láthattuk, hogy milyen hatása van Anglia játékára.
Labdarúgás
Full másnaposan edzett a City két sztárja, de aztán jött Pep Guardiola
21/12/2021 14:22
Grealish akkor ficánkol, ha boldog. A meccs első 20 percében végig kirobbanóan játszott, ő adta a gólpasszt Raheem Sterling győztes találata előtt, és a hozzá hasonlóan lenyűgöző Bukayo Sakával együtt nem csak a támadásokat, hanem az örömöt és a lazaságot is bevitte ebbe az addig meglehetősen sovány teljesítményt nyújtó és modoros angol csapatba.
A 25 éves játékos új rajongók egész sorát nyerheti meg szerte a kontinensen, ha segít a Háromoroszlánosoknak bejutni a torna utolsó szakaszába, de sok semleges szurkoló még csodálkozhat, hogy miért dönt úgy, hogy olyan zokniban játszik, amely alig fedi a lába alját.
Grealish a junior méretű sportszár viselésével láthatóvá teszi elképesztően erős vádliizmait - egyesek szerint azért, mert szabadabban akar mozogni a pályán, és jobban akarja irányítani a labdát.
Korábban azt állította, hogy a nagy zokniban és a sípcsontvédőben korlátozva érzi magát; bár technikailag nem szeg meg semmilyen szabályt, karrierje során több játékvezető is figyelmeztette őt a védelem hiánya miatt.

Élmény nézni Grealish játékát

Fotó: AFP

Grealish megmagyarázta, mi az oka az egyedi ruházatának, mielőtt a hónap elején bekerült Gareth Southgate végleges, 26 fős keretébe az Euro 2020-ra.
"Nyilvánvaló, hogy a zokninak a vádli fölé kell érnie. De az egyik évben, amikor már az Aston Villánál voltam, a sportszáraim egyszer összementek a mosásban. Szóval nem mentek feljebb. Abban a szezonban végül nagyon jól játszottam. Így ez egy babonás dolog lett számomra. Úgy gondoltam, hogy ’ezt fogom folytatni, mert jól teljesítettem’." - mondta a higanymozgású játékos.
Lám, nem csak Rachel Greent éri baleset a mosodában. A Jóbarátok első évadának ötödik részében Ross Rachellel együtt megy a mosodába, ahol kiderül, hogy Rachel még sosem mosott egyedül, ami meglátszódik majd a végeredményen is, mert a fehér mosásban hagyta az egyik piros zokniját, amitől minden egyéb ruhadarabja rózsaszín lett. Ilyen szerencsétlenség azért nem érte Grealisht, sőt, elmondása alapján még jól is jött ki a dologból.

Grealish a skótok elleni Eb-meccsen

Fotó: Getty Images

Grealish azt a pletykát is eloszlatta, miszerint a Manchester United legendáját, George Bestet próbálja utánozni, aki arról volt híres, hogy bokáig érő zokniban siklott el a védők mellett.
"Sokan azt mondják, hogy ez George Best miatt van. Bár szeretem őt, és nagyon csodálom, amit tett, de nem ez az oka.”
Grealish 2012-ben kezdte profi pályafutását a Villánál, és azóta 213 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, 32 gólt szerzett és 43 asszisztot adott.
A rendkívül tehetséges futballista új magasságokba emelte játékát Dean Smith alatt, aki 2018-ban lett a birminghamiek vezetőedzője. Grealish tavaly szeptemberben, a Dánia elleni Nemzetek Ligája-selejtezőn debütált az angol válogatottban. Amelyet új szintre emelhet Bukayo Saka és Phil Foden segítségével.
via goal.com

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
Guardiola szerint Grealish megvásárlása teljesen normális lépés volt
19/10/2021 13:41
Világbajnoki-selejtező UEFA
Tizenöt válogatott meccs, gól nélkül - Grealish szépíthet?
03/10/2021 13:21