Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Óriási meglepetés: kiestek az eddig száz százalékos hollandok!

Eurosport
Eurosport

Frissítve 27/06/2021 - 20:15 GMT+2

A cseh válogatott hatalmas meglepetésre 2-0-ra legyőzte az eddig százszázalékos holland csapatot az első vasárnapi nyolcaddöntőben, amely az utolsó budapesti mérkőzés volt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

TOPSHOT - Czech Republic's midfielder Tomas Holes (R) celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between the Netherlands and the Czech Republic at Puskas Arena in Budapest on June 27, 2021

Fotó: Getty Images

Az esélyesebbnek tartott hollandok az 55. percben emberhátrányba kerültek Matthijs de Ligt kiállítása miatt, ezt követően a csehek átvették az irányítást, s előbb Tomas Holes fejesével a 68. percben vezetést szereztek, majd a végeredményt az immár négygólos Patrik Schick állította be a 80. percben.


A hollandok azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, így az első helyzet is az övék volt, míg a csehek egy veszélyes távoli lövéssel válaszoltak. A félig "narancsba öltözött" Puskás Aréna közönsége által támogatott holland együttes többnyire fölényben futballozott, sőt, számos veszélyes támadást is vezetett, azonban a játékosoknak egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput. A csehek elsősorban gyors ellenakciókra építettek, ezekkel sikerült többször a rivális csoportkörben is bizonytalankodó védelme mögé kerülniük, azonban gólt ők sem szereztek a rekkenő hőségben rendezett első félidőben.
A folytatásban ugyancsak a holland válogatott irányított, sőt, a meccs addigi legnagyobb helyzetét puskázta el Malen: egyedül vezethette a labdát a cseh kapusra, aki azonban nagyszerű ütemben kimozdulva menteni tudott. Egy perc múlva viszont nagyot fordult a kocka, mivel De Ligtet kezezés miatt kiállította az orosz bíró. A csehek az emberelőnyüket kihasználva beszorították az ellenfelüket, a nyomás pedig bő tíz perc után góllá érett. A létszám- és gólhátrányban lévő hollandok kitámadtak az egyenlítés érdekében, de az utolsó kulcspasszok továbbra is pontatlanok voltak, így komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni, ellenben a csehek egy gyors kontra végén Schick révén eldöntötték a továbbjutás kérdését. A hátralévő időben a cseh csapat hatékonyan védekezett, így a hollandoknak még a szépítés sem jött össze a lefújásig.
Csehország-Hollandia 2-0 (0-0)
Puskás Aréna, 52 834 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
Csehország: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek - Holes (Kral, 85.), Soucek - Masopust (Jankto, 79.), Barak (Sadilek, 92.), Sevcik (Hlozek, 85.) - Schick (Krmencik, 92.)
Hollandia: Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind (Timber, 81.), Van Aanholt (Berghuis, 81.) - De Roon (Weghorst, 73.), Wijnaldum, De Jong - Depay, Malen (Promers, 57.)
Gólszerzők: Holes (68.), Schick (80.)
Sárga lap: Coufal (56.), illetve Dumfries (46.), De Jong (84.)
Piros lap: De Ligt (55.)
A csehek a dánokkal találkoznak a négy közé jutásért, az összecsapást szombaton Bakuban rendezik.
MTI

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés