Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A német tini nagyot alakítana második otthona, Anglia ellen is

Takács Márton

Publikálva 28/06/2021 - 21:43 GMT+2

A Bayern München fiatal középpályása, Jamal Musiala jól játszott csereként beállva Magyarország ellen az Európa-bajnokságon a német válogatottban, és a második otthona, Anglia nemzeti csapatával szemben ismét nagyot alakíthat.

Musiala a német-magyar Eb-meccsen

Fotó: Getty Images

A 18 éves futballista megmutathatja Angliának, hogy mi hiányzik a csapatukból.

A németek fiatal játékosa, Jamal Musiala azt mondja, hogy egy "király" meccset vár második otthonában, Angliában, amikor a két csapat kedden találkozik az Eb nyolcaddöntőjében.
Miután 2020 szeptemberében a Bayern München történetének legfiatalabb gólszerzője lett, Musiala szerdán, a Magyarország elleni mérkőzésen csereként beállva remekül helytállt, és ismét beírta magát a rekordok könyvébe. A 18 éves és 117 napos tinédzser volt a valaha volt legfiatalabb játékos, aki a német válogatott tagjaként szerepelt egy nagy tornán.
A Stuttgartban született Musiala hétéves korában Angliába költözött, és mindkét országban játszott ifjúsági szinten, mielőtt 2019 júliusában a Bayernhez került. Februárban, 2021-ben kijelentette, hogy a német válogatottban fog játszani.
A koraérett támadó középpályás most lehetőséget kap arra, hogy megmutassa Angliának, mi hiányzik a csapatukból, amikor visszatér Londonba a nagy érdeklődéssel várt Európa-bajnoki kieséses összecsapásra a Wembleyben.
"Ez egy mérkőzés a második otthonom csapata ellen. Jó kis meccs lesz."
Musiala már adott egy kis ízelítőt abból, hogy Anglia milyen lehetett volna vele, amikor a csoportkörben a Magyarország elleni 2-2-es döntetlen alkalmával Leon Goretzka egyenlítő gólját készítette elő.
"Teljes kockázatot kellett vállalnunk, és mindent bele kellett adnunk támadásban. Musiala néhány szituációban nagyon jó volt - látszott a klasszisa. Musiala bátor volt, és néhányszor visszaszerezte a labdát. Nagyon tetszetős teljesítmény volt." – fogalmazott Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya a kulcsfontosságú müncheni mérkőzés után.
picture

Musiala nagy jövő előtt áll

Fotó: Getty Images

A Chelsea korábbi akadémistája elmondta, Löw azt tanácsolta neki, hogy bízzon magában és támadjon agresszívan, amire ismét szükség lesz, ha kedden bevetik.
Musiala 11 évesen egyszer már játszott a Wembleyben - négy gólt lőtt az iskolájának ugyanazon a napon, amikor a League Two rájátszás döntőjét rendezték ott -, és visszatérésekor is egy ismerős arccal találkozik majd. A Bayern tinédzsere korábban a Borussia Dortmund középpályása, Jude Bellingham mellett szerepelt az angol ifjúsági válogatottban.
Musiala márciusban, az Izlanddal szemben 3-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn debütált Németországban, és a stuttgarti születésű középpályás most kulcsjátékosnak bizonyulhat Gareth Southgate csapata ellen.
"Végül csak hallgattam arra az érzésre, amely hosszú időn keresztül azt súgta nekem, hogy helyes döntés volt Németországért játszani, abban az országban, ahol születtem. Mégsem volt könnyű döntés számomra." – nyilatkozta Musiala februárban az Athleticnek.
Miután Musiala hat gólt szerzett a Bayernben a 2020/21-es Bundesliga-szezonban, valamint egyszer a Bajnokok Ligájában, a németek örülni fognak, ha a Wembleyben is ott lesz a csapatukban.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés