Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kerkez Milos eleinte agyonrúgott mindenkit, majd megtiltották neki a becsúszást az Alkmaar edzésein

Tokics Tamás

Publikálva 16/03/2023 - 14:47 GMT+1

A magyar válogatott játékosa 2022 januárjában lett az AZ Alkmaar futballistája, egy holland tévéműsorban Khalid Boulahrouz beszélt Kerkez Milosról.

Kerkez Milos

Fotó: AFP

Hatalmas potenciál van Kerkez Milosban.

Stabil kezdő a holland élvonalban bajnoki címért hajtó AZ Alkmaarban, egyre nagyobb szerepet szán neki Marco Rossi a válogatottban, ráadásul parádés számokat produkál, korosztályát vizsgálva kiemelkedő.
Kerkez Milos 39 tétmérkőzésen 11 kanadai pontnál jár csapatában, emellett négyszer lépett pályára a felnőtt válogatottban - Luxemburg ellen gólpasszt adott Németh Andrásnak. A mindössze 19 esztendős hátvéd nagyon közel van ahhoz, hogy Magyarország következő topligás futballistája lehessen, ugyanakkor a hollandiai kaland eleje közel sem volt zökkenőmentes.
A Ziggo Sport műsorában az AZ másodedzője, a korábbi Chelsea-játékos Khalid Boulahrouz beszélt Pascal Jansenről - az alkmaari klub jelenlegi trénere -, hogy akár a Feyenoord vagy az Ajax következő vezetőedzője lehet.
A fiatal edzőt dicsérte Boulahrouz, ekkor került szóba Kerkez Milos.
"Képes levenni a nyomást a játékosairól, a megfelelő embereket teszi a megfelelő pozícióba és a futball, amit játszani akar a csapat az edzéssel kezdődik. Például Kerkez Milos amikor idekerült mindenkit agyonrúgott edzésen, mindenki azt kérdezte:
Ez meg van őrülve?!
Jansen azonnal behúzta a kéziféket nála, és megtiltotta neki a becsúszásokat, hogy elsajátíthassa az AZ futballját. Remek tréner, ez látható az eredményeken." - nyilatkozta a "Kannibál" becenevet viselő ex-futballista.
Egy biztos, bármit tett Jansen Kerkezzel, abból csak profitált klubja, illetve a magyar labdarúgó-válogatott is.
A holland csapat jelenleg az Eredivisie 3. helyén áll, valamint még versenyben van az Európai Konferencia-ligában, a Lazio elleni nyocladdöntős párharcot 2-1-es előnyből várhatja, múlt csütörtökön éppen a magyar hátvéd góljával nyert Rómában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés