A holland óriásklub ismert arról, hogy elképesztően jó készletekkel rukkolnak elő évről évre, így lesz ez jövőre is.

A megbízható Footy Headlines szerint az Ajax új, harmadik számú meze tisztelgés a reggae legnagyobb alakja, Bob Marley emléke előtt. A jamaicai legenda rajongott a labdarúgásért, kedvenc klubja a brazil Santos FC volt, de drukkolt az angol Tottenham Hotspurnek is. Marley rajongott a Spurs argentin középpályásáért, Ossie Ardilesért, aki 1978-tól kezdve egy évtizeden keresztül az angol csapatnál futballozott.
Egyik leghíresebb, a Three little birds című dala lett az Ajax nem hivatalos himnusza, ez a legfőbb kapcsolódási pont az amszterdami egyesülettel. Ahogy arról egy tavalyi cikkünkben már írtunk, 2008 nyarán a Cardiff City az Ajax ellen játszott egy utolsó barátságos meccset még a szezon előtt. A mérkőzés után a holland drukkereknek a helyükön kellett maradniuk, míg a vendégszurkolók elhagyták a környéket.
Labdarúgás
Beolvasztották és darabonként szétosztják a szurkolók között a bajnoki trófeát
14/05/2021 09:53
A helyi műsorközlőt arra kérték, tegyen be valami zenét a nézőknek, hogy azok nyugton maradjanak várakozás közben. Mivel a speaker hatalmas reggae-fan volt, Bob Marley slágerét, a Three Little Birds című számot választotta.
A legenda szerint az Ajax-szurkolók táncolni és tapsolni kezdtek, és együtt skandálták a dal szövegét. Így lett ez a szám a csapat himnusza. 2018-ban Bob fia, Ky-Mani Marley részt vett egy Ajax-meccsen, és az a megtiszteltetés érte, hogy félidőben előadhatta a 'Three little birds'-öt a Johan Cruyff Arenában. A hazai drukkerek természetesen vele együtt fújták a dalt.
A következő évadtól használt új Ajax-trikó a váll körül vörös, zöld és sárga lesz, míg a fent említett három kismadár a mez nyakán látszik majd. Néhányan rámutattak arra is, hogy a színeket Ghána nemzeti zászlaján is használják, ami valószínűleg a klub fiatal csatárának, Mohammed Kudusnak is tetszeni fog.
via Sportbible
Europa League
Az esélyesek jutottak az elődöntőbe az El-ben
15/04/2021 21:05
Labdarúgás
Hősiesen küzdöttek a magyarok, de a végén felülkerekedtek a portugálok
11 ÓRÁJA