Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A pusztítóban hangozhatott el annyiszor a jólét szó, mint Wenger klub-vb-ről szóló véleményében

Takács Márton

Publikálva 21/12/2023 - 18:48 GMT+1

Arsene Wenger, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) globális fejlődésért felelős vezetője elmagyarázta a klubvilágbajnokság 2025-től 32 csapatosra történő bővítésének pozitívumait. Az Arsenal korábbi menedzsere kiemelte annak fontosságát, hogy a futball valóban globális legyen, és hangsúlyozta, hogy a jólét áll a megújult torna középpontjában.

Arsène Wenger kiváló befektetésnek tartja Declan Rice-t

Arsene Wenger elmagyarázta, szerinte miért jó, ha 32 csapatosra bővítik a klubvilágbajnokság mezőnyét.
Jólét
Körülbelül A pusztító című, idén 30 éves filmben hangzott el annyiszor ez a szó köszönésként, mint amennyiszer Arsene Wenger használta legutóbbi nyilatkozatában – némileg más kontextusban, mínusz Sandra Bullock.
Wenger támogatta (mi más tehetett volna FIFA-alkalmazottként) a klubvilágbajnokság 2025-től 32 csapatosra történő bővítésének tervét.
A FIFA a hét elején megerősítette, hogy a klubvilágbajnokság közel egy hónapos torna lesz az Egyesült Államokban közel két és fél év múlva, a tervek szerint június 15. és július 13. között.
Először 32 csapat vesz majd részt a tornán, a jelenlegi hét helyett (ez ám a növekedés). A megújult klubvilágbajnokságot négyévente rendezik majd meg, mint a foci-vb-ket.
Wenger, aki a FIFA globális fejlődésért felelős vezetője lett, miután 2018-ban befejezte 22 éves Arsenal-menedzseri tevékenységét, támogatta az elképzelést.
picture

Wenger nagyon magyaráz

Fotó: AFP

"A pozitív hatás, amit ez a klubvilágbajnokság az egyesületekre gyakorol majd, óriási lesz, mert világszerte növeli a klubok erőforrásait a fejlődéshez és a versenyzéshez. Európában szerencsések vagyunk, de fontos, hogy a futballt valóban globálissá tegyük, és ez lehetőséget teremt más klubok számára is a fejlődésre, ez az igazi cél.” - mondta Wenger.
A klubvilágbajnokság tervei aggodalmakat váltottak ki a játékosok jólétével kapcsolatban, mivel az ütemterv miatt a Premier League csapatai kevés időt hagynak a torna vége és a 2025/26-os hazai szezon kezdete között.
Bernando Silva, a Manchester City játékosa jelenleg a klub-vb-n szerepel, egyike azoknak a játékosoknak, akik aggodalmuknak adtak hangot a megújulással kapcsolatban.
Wenger azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a FIFA klubvilágbajnokságra vonatkozó terveinek középpontjában a jólét áll.
"Elfogadom, hogy a labdarúgónaptár sűrű, de ez egy olyan verseny, amelyet négyévente rendeznek meg, és természetesen tiszteletben kell tartani a torna alatti és utáni pihenőidőt” – tette hozzá Wenger.
picture

Julián Álvarez, a Manchester City világbajnoka az idei klub-vb-n

Fotó: AFP

"A labdarúgásban van igény a nagy tornákra, és ennek a vb-nek jó a támogatottsága. A játékosok jóléte is drámaian megnőtt az elmúlt 20 évben, ha megnézzük a sérülések megelőzését, a regenerációs munkát, a táplálkozást és az orvosi technológia fejlődését. Ez felismerhetetlen ahhoz képest, ami korábban volt.
A VAR segít a játékosok védelmében, mivel a játékosok tudják, hogy nem úszhatják meg a sérülést okozó rossz szereléseket. Összességében tehát hatalmas előrelépés történt a jóléti oldalon, és ezt a fejlődést szeretnénk folytatni.
Látunk játékosokat, akik nagy egyéni díjat kapnak, mint Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, mindannyian 35 év felettiek... Nem is olyan régen ez még nem volt lehetséges.”
A Manchester City az Urawa Red Diamonds 3-0-s legyőzése után a brazil Fluminense ellen lép majd pályára az idei klub-vb fináléjában.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés