Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Irgalmatlanul lefejelték a Sheffield sérült csk-ját - vérre menő csata a Premier League-feljutásért

Gecsei Dina

Publikálva 18/05/2022 - 10:48 GMT+2

Huddersfield Town-Nottingham Forest találkozót rendeznek jövő vasárnap a Wembely Stadionban, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának döntőjében, melynek tétje a Premier League-be jutás. Pokoli izgalmas meccset hozott a playoff-elődöntő keddi visszavágója, amit végül tizenegyespárbaj döntött el, de mégsem emiatt marad emlékezetes a találkozó.

Premier League - Huddersfield-Nottingham playoff-döntő lesz a feljutásért

Fotó: AFP

A Sheffield United csapatkapitányát, Billy Sharpot a Nottingham Forest egyik szurkolója irgalmatlanul kiütötte a Championship playoff-elődöntőjének végén. A szurkolók a büntetőket követően özönlöttek a pályára, és ahogy a felvételeken látható, egy férfi izomból nekirongyolt az oldalvonalon álló Sharpnak.
Sharp menedzsere, Paul Heckingbottom úgy nyilatkozott, hogy bár nem történt komolyabb sérülés, néhány varrással ellátták a sebet, de a csk-t az eset eléggé megrázta és "dühös" volt. Mondjuk, ez nem meglepő.
A Forest közleményében természetesen elítélte az esetet, és személyesen kértek bocsánatot Sharptól - aki amúgy a 2012/13-as szezonban kölcsönben játszott náluk -, ugyanakkor hozzátették, hogy a szurkolót életre szóló eltiltással sújtják, ha bűnösnek találják.
Premier League - Huddersfield-Nottingham playoff-döntő lesz a feljutásért.
A playoff-elődöntő keddi visszavágóján a Nottingham Forest otthon 2-1-re alulmaradt ugyan a Sheffield Uniteddel szemben, amely így kiegyenlítette hátrányát, a tizenegyesrúgásokban viszont a házigazdák bizonyultak jobbnak. A mérkőzés hősek a hazaiak kapusa, Brice Samba volt, aki háromszor védett a párbajban.
picture

A Nottingham Forest ünnepelt

Fotó: AFP

A találkozó után több ezer hazai drukker özönlött a City Groundra ünnepelni, egyikük nagy lendülettel nekiszaladt a vendégek sérült csapatkapitányának, és feldöntötte a kispad előtt álló Billy Sharpot, aki a 2012/13-as szezonban a Forest játékosa volt. Az esetről több videofelvétel is készült, a rendőrség pedig őrizetbe vette a 31 éves férfit, akit testi sértéssel gyanúsítanak.
Az 1978-ban angol bajnok, a rákövetkező két esztendőben Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyerő Nottingham legutóbb az 1998/99-es idényben szerepelt az angol élvonalban.
Playoff-döntős ellenfele, a Huddersfield Town a Lutonnál bizonyult jobbnak az elődöntős párharcban, az idegenbeli 1-1-es döntetlent 1-0-s hazai győzelme követte. A Huddersfield 2017-ben jutott fel legutóbb a Premier League-be, ahol két szezont töltött.
A Fulham és a Bournemouth már korábban biztosította élvonalbeli szereplését.
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása