Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mindkét edző elégedetten értékelt a hétgólos City-Realt követően

Nánási Antal

Frissítve 27/04/2022 - 09:38 GMT+2

A Bajnokok Ligája elődöntőjének presztízséhez méltó, nagyszerű mérkőzést hozott a sorozat első elődöntője kedd este, amelyen a Manchester City fogadta a Real Madridot. Az összesen hét gólt hozó, nagy klasszikusok sorába emelkedő találkozót látva örömmel nyugtázhatjuk, hogy a visszavágó előtt az égvilágon semmi sem dőlt még el.

Real Madrid vs Manchester City

Fotó: Getty Images

A mérkőzés után mindkét edző a saját csapata mellett a másikat is méltatva értékelt és tekintett előre az egy hét múlva esedékes visszavágóra.


Lerohanta ellenfelét a Manchester City kedden este az Etihad Stadionban, bő tízpercnyi játékot követően ugyanis Kevin De Bruyne, valamint Gabriel Jesus góljaival már 2-0-ra vezetett az angol bajnok. Sőt, a csapat lendületben maradt, Riyad Mahrez és Oleksandr Zinchenko révén pedig a harmadik gól megszerzésére is volt esélye, ez azonban nem sikerült.
A kihagyott hazai helyzetek után menetrendszerűen érkezett Karim Benzema, aki egy beadásnál volt gyorsabb a védőjénél, pörgetésével pedig máris szépített. A felek a második félidőben sem vettek vissza a tempóból, a lüktető iramú mérkőzésen egymás után alakították ki a helyzeteket, és a gólok számában sem álltak meg az első félidő termésénél. Előbb Phil Foden fejese állította vissza a kétgólos különbséget, két perccel később azonban már újra csak egy volt a differencia. Vinicius Junior lépett át egy labdát a félpályánál, megzavarva ezzel az őrzésével megbízott Fernandinhot, majd a brazil csatár meg sem állt a kapuig, ahol Ederson mellett a hálóba gurított. Tehette mindezt a komplett ‘City védelem asszisztálása mellett.
picture

MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 26: Vinicius Junior of Real Madrid celebrates after scoring their sides second goal during the UEFA Champions League Semi Final Leg One match between Manchester City and Real Madrid at Etihad Stadium on April 26, 2022 in Manche

Fotó: Getty Images

A hazaiak érezték, mindenképpen szükség lenne a kétgólos fórra a visszavágó előtt, ezért minden tartalékot mozgósítottak. Mindennek a 74.percben újabb gól lett az eredménye, Kovács István játékvezető remekül alkalmazta az előnyszabályt, a labda így a tizenhatos előterében Bernardo Silva előtt maradt, ő pedig felvarrta azt a rövid fölső sarokba. A mérkőzés utolsó fázisában Aymeric Laporte kezét érintette a labda saját tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt pedig Benzema Panenka-mozdulattal értékesítette, kialakítva ezzel a 4-3-as végeredményt.
picture

Karim Benzema (Real Madrid)

Fotó: Getty Images

A győztes csapat vezetőedzője, Pep Guardiola vegyes érzésekkel állhatott a mérkőzést követően a riporterek mikrofonjai elé, hiszen bár csapat négy gólt rúgott a Real Madridnak, a mérkőzés jelentős részében birtokolt kétgólós előnyét végül elveszítette, hiszen három gólt kapott a négy rúgott mellé.
“Mindkét csapat számára fantasztikus este volt, egy hihetetlenül jó csapat ellen játszottunk. Alapesetben biztonságosabban játszunk annál, mint ami az első félidőben történt, a mi idegességünk volt ugyanis az a tényező, ami hozzásegítette az ellenfelet, hogy visszajöjjön a meccsbe. Büszkék vagyunk a mai teljesítményre, Madridban pedig nem is lehet más a célunk, mint megnyerni a visszavágót és a párharcot. Gratulálok Carlonak és a csapatának is, remekül játszottak.”
picture

Pep Guardiola

Fotó: Getty Images

A Real Madrid a 2016-2018 közötti triplázás óta nem szerepelt a Bajnokok Ligája döntőjében, azóta kétszer a nyolcaddöntő, legutóbb pedig az elődöntő jelentette a sorozat végét a blancoknak. Legutóbbi három elveszített egyenes kieséses párharcuk során a madridiak egyaránt számukra kedvező eredményt értek el az odavágón, így a Manchesterben “elért” 4-3-as vereség sem teheti őket elbizakodottá. A csapat edzője, Carlo Ancelotti mérkőzést értékelő nyilatkozatában is óvatosan fogalmazott, a mérkőzés színvonalát azonban ő sem hagyhatta szó nélkül:
“Futballszurkolói szemmel nézve fantasztikus estén vagyunk túl, a Real Madrid edzőjeként ugyanakkor, habár örülök a három szerzett gólnak, el kell ismernem, hogy a védekezésünkkel voltak gondok. Az első húsz perc nagyon nehéz volt, de aztán lassacskán sikerült mezőnyben kiegyenlítetté tenni a játékot, ezzel pedig nyílt maradt az egész párharc. Nem vitás, a visszavágón is egy nagyon erős csapat lesz az ellenfelünk, amely minőségi futballra képes. Számunkra azonban kapaszkodót jelent, hogy ma is versenyképesek tudtunk lenni, abban bízunk, hogy mindezt saját stadionunkban a saját közönségünk előtt is hozni tudjuk.”
Carlo Ancelotti
A két csapat egy hét múlva, május 4-én játssza le a visszavágót Madridban, addig azonban még bajnoki fordulókatt is rendeznek. A Manchester City a Leeds otthonába látogat, ahol továbbra is győzelmi kényszerben kell Guardiola csapatának pályára lépnie, amennyiben tartani szeretné minimális előnyét a Liverpoollal szemben. A Real Madrid az Espanyolt fogadja, győzelmi kényszerről azonban egyáltalán nem beszélhetünk, Ancelotti csapata ugyanis öt fordulóval a bajnokság vége előtt tizenöt ponttal vezet a Barcelona előtt, a kérdés tehát csupán annyi, hogy már a hétvégén megnyeri-e a Real a bajnoki címet.
Forrás: skysports.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés