Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A korábbi MU-legenda szerint érdemtelenül jutott BL-döntőbe a Real Madrid

Nánási Antal

Publikálva 07/05/2022 - 21:06 GMT+2

Túlzás nélkül állítható, hogy világszínvonalú elődöntős párharcokban alakult ki a Bajnokok Ligája idei fináléjának párosítása. Különösen a Real Madrid hihetetlen feltámadása kápráztatta el a világ futballközvéleményét, kivéve persze az angol bajnoki címvédő szomorú szurkolóit

A Real Madrid ismét csodát tett

Fotó: AFP

Ha egy csapat legyőzi a kedvencem legnagyobb riválisát, akkor örülök. Vagy mégsem?

Akik látták szerda este a Real Madrid-Manchester City mérkőzés rendes játékidejének utolsó három percét, aligha tudták magukat függetleníteni a látottaktól. Az odavágóhoz képest az egész mérkőzésen visszafogottan játszó Real Madrid ugyanis Rodrygo révén előbb tulajdonképpen a semmiből egyenlített, majd egy perccel később már a maga javára fordította a mérkőzést, a párharcot ezzel hosszabításra mentve. A nyilvánvaló lélektani fölényt ráadásul az a tény is megtámogatta, hogy a biztosnak tűnő vezetés birtokában Pep Guardiola kulcsjátékosai közül néhányat ekkor már lecserélt, a mentális fölény mellett így már képességbeli különbség is kezdett kialakulni.
A jogosan megítélt büntető értékesítését követően pedig minden el is dőlt, mint ahogy az is, hogy a Real Madrid lesz a Liverpool ellenfele a május 28-I döntőben, amelyet Szentpétervár helyett Párizsban rendeznek meg. A tizenháromszoros-győztes Real Madrid szurkolói mellett, azt hihetnénk, hogy a Manchester City városi riválisa, a Manchester United szurkolói örülhetnek mindennek a legjobban. Ha már ugyanis az ő csapatuktól jelen pillanatban nemhogy a Bajnokok Ligája döntője, de még a sorozat főtáblája is távol van, legalább láthatják szenvedni az “ellenséget”. Sőt, a United hívek akár tiszteletbeli Real szurkolókká is válhatnának, a döntőbe szintén bejutó Liverpool ugyanis a United legnagyobb ellenfele országon belül, így a Vörösök “veszte” is lehet a Vörös Ördögök drukkereinek érdeke.
Phil Foden
Mint ahogy azonban az kiderült, nem minden United szimpatizáns érzi jogosnak a City kiesését. Peter Schmeichel 1991-1999 között védett a Unitedben, ott volt a pályán azon a bizonyos BL-döntőn Barcelonában 1999-ben, amelynek végjátéka erősen hajazott a szerdán Madridban látottakra. Az Európa-bajnok korábbi kapus most kijelentette, a Real Madrid nem érdemli meg, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében szerepelhessen.
“A Real Madridnak nincs joga a döntőhöz, sokkal gyengébbek voltak az ellenfelüknél a két mérkőzés alapján. Az egész meccsen három helyzetük volt, épp az a három, amellyel előbb kiegyenlítették, majd megnyerték a párharcot.”
Peter Schmeichel
A játék képe, valamint a statisztikai adatok alapján valóban van abban valami, amit Schmeichel mond, a City ugyanis többet birtokolta a labdát, több sikeres átadása volt és többször próbálkozott kapura lövéssel is a házigazdánál. Csakhogy, nem pontozásos sportágról van szó, a gólok számában viszont a Real még relative gyengébb mezőnymunkájának köszönhetően is ellenfele fölé tudott nőni.
A korábbi United-legenda, talán kicsit lehiggadva, második olvasatban azért már igyekezett az objektivitáshoz közelebb helyezkedve véleményt formálni a szerdai találkozóról:
“A Manchester City uralta a párharcot, de ott volt az az egy elem, amiről nagyon sokszor beszéltünk: ahogy a stadion és a közönség egy csapat tizenkettedik emberévé tud válni. Ez nem volt meg a City-ben.”
Az ugyancsak korábbi MU-legenda, manapság pedig televíziós szakértőként dolgozó Rio Ferdinand elemzésében a két csapat közti különbséget a játékosok BL-tapasztalában látta elsősorban. Mint elmondta, rengetegszer bebizonyosodott már, hogy a Bajnokok Ligájában a tapasztalat szó szerint aranyat ér.
“Az a tény, hogy a Real keretében hemzsegnek a többszörös BL-győztesek, tökéletesen látszott a játékosok testbeszédén. Szorult helyzetben, a kiesés szélén táncolva sem lehetett egyikük arcán sem pánik jeleit látni, helyette mindannyian nyugodtak voltak.”
Forrás: marca.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés