Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wenger egy túlsúlyos versenylóhoz hasonlította a Real Madrid klasszisát

Eurosport
Eurosport

Publikálva 07/11/2019 - 11:23 GMT+1

A francia szakember szerint Eden Hazard erőnléti problémákkal küzd.

Fotó: Eurosport

Arséne Wenger szerint Eden Hazard még nem mutatta meg valódi klasszisát azóta, hogy a Real Madridhoz szerződött. Az edzőlegenda úgy látja, ennek a hátterében nem mentális okok állnak, hanem a belga válogatott támadó erőnléti problémái. Versenysúlyához képest ugyanis van rajta néhány extra kiló, ami magyarázat lehet a vártnál gyengébb formájára.

Hazard idén nyáron nagy reményekkel szerződött a Real Madridhoz, mivel Cristiano Ronaldo távozását követően Zinedine Zidane csapatának szüksége volt egy olyan vezérre a támadósorban, akire fel lehet húzni a támadójátékot. A belga támadó a Chelsea-ben éveken keresztül sikeresen töltötte be ezt a szerepet (még ha a produktivitását nem lehet a portugáléhoz hasonlítani), az előző bajnoki idényt például 16 góllal és 15 gólpasszal zárta. Egyelőre azonban meg sem közelíti Londonban mutatott formáját a 100 millió euróért szerződtetett klasszis.
Már az előszezonban voltak olyan vélemények, hogy a 104-szeres belga válogatott túlsúllyal érkezett új klubjához, főleg azok után, hogy nehezen lendült játékba. Első gólját a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Red Bull Salzburg ellen szerezte, ami már az ötödik barátságos mérkőzése volt a Real Madrid mezében. Bár Hazard-nak azóta tétmeccsen is voltak jó mérkőzései a Blancóknál, 10 mérkőzésen egy gól és két gólpassz a mérlege, ami egyértelműen csalódás. Wenger szerint ennek okait elsősorban a játékos erőnlétében kell keresnünk.
"Szerintem nem az a fajta játékos, akit összenyomna a Real Madrid, bár annyira nem ismerem eléggé, hogy ezt egyértelműen megítéljem. Sokkal inkább fizikális problémákat látok. Túlsúlyos, legalábbis a lapokból ez derül ki. Ha az a célod, hogy egy 500 kilós versenyló elveszítse a futamot, elég, ha rápakolsz két kilót"jelentette ki a Bein Sports adásában szakértőként dolgozó Wenger."Még nem láttuk az Angliában megismert Hazard-t. Voltak gondjai az egészségével is. Úgy látom, nincs meg benne az az önbizalom, amivel a Chelsea-nél rendelkezett."
Korábban egyébként Wenger arról beszélt, szerinte eleve túlzottan nagy elvárások voltak Hazard érkezésével kapcsolatban. "Hiszem, hogy ő egy megfelelő válasz lesz a problémákra, azonban Ronaldót biztosan nem fogja pótolni. A stílusából adódóan nem az a fajta játékos, aki évente 50 gólt szerez. Szükségük lenne egy másik gólvágóra, mert Benzema elmúlt 32 éves, és talán akkor jobbak lennének, ha valaki kiegészítené a játékát. Eden Hazard különleges futballista, rengeteg helyzetet alakít ki, ha kell, nagy mérkőzéseken ő maga a befejező."
Az biztos, hogy Zidane csapatának nagy szüksége lenne egy bombaformában lévő Hazard-ra, a csapat teljesítménye még mindig ingadozó. Bár 11 fordulót követően ugyanannyi pontot szereztek a La Liga aktuális idényében, mint az ősi rivális Barcelona, négy döntetlen és egy vereség is becsúszott, ráadásul a BL-ben is gyengén kezdtek Sergio Ramosék. Szerdán mondjuk a madridiak 6-0-ra kitömték a Galatasarayt a sorozatban, a 18 éves Rodrygo pedig mesterhármast szerzett, így még az sem biztos, hogy valóban Hazard lesz a megmentő.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés