Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Real Madridra és a Barcelonára is sztárcsapat vár a Bajnokok Ligájában

Eurosport
Eurosport

Publikálva 11/12/2017 - 12:20 GMT+1

Kisorsolták a BL egyenes kieséses szakaszának nyolcaddöntős párosításait.

Fotó: Eurosport

Hétfőn kisorsolták a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának nyolcaddöntős párosításait. Nehéz feladat vár a címvédő Real Madridra, Zinedine Zidane csapata a Paris Saint-Germainnel találkozik a legjobb tizenhat között. Nem járt jobban a Barcelona sem, Lionel Messiék a Chelsea-vel kerültek össze. 

A Bajnokok Ligája csoportkörében soha nem látott mennyiségben lőtték a gólokat a csapatok, szám szerint 306 találat született. Meglepetésekből sem volt hiány, az Atlético Madrid és a Napoli sem jutott tovább a csoportból, több sztárcsapat pedig csak a második helyen végzett csoportjában.
Ennek megfelelően lehetett arra számítani, hogy a nyolcaddöntőben is lesznek izgalmas párosítások. Ebben nem is okozott csalódást a sorsolás, a címvédő Real Madrid például a PSG-vel került össze, vagyis Zinedine Zidane csapatára komoly erőpróba vár majd a tizenhat között. Ugyanakkor ez fordítva is igaz, az Európa trónjára vágyó francia sztárcsapat is megmutathatja, nem hiába költöttek százmilliókat nyáron.
A BL történetében hatodik alkalommal rendeznek Barcelona-Chelsea párharcot az egyenes kieséses szakaszban, ennél többször csak a Real Madrid és a Bayern München találkozott egymással, szám szerint nyolcszor. A párosítás azért is érdekes, mert a katalánok az utóbbi hét alkalomból hatszor is továbbjutottak angol ellenfél ellen, 2012-ben viszont épp a Chelsea győzte le a Barcelonát az elődöntőben. (Ráadásul Messinek hagyományosan rosszul megy a londoni kékek ellen.)
A két slágermeccs mellett valószínűleg kevesebb figyelem jut majd a Tottenham és a Juventus mérkőzéseire, pedig érdemes lesz ezt a párosítást is figyelni. A torinói csapatnak kifejezetten rosszul megy az angol csapatok ellen, az utolsó öt alkalommal vesztesen jöttek ki a párharcból ellenük. A Tottenham ellen viszont semmilyen tapasztalatuk nincs, ez a párosítás most jött össze először a sorozat történetében.
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítása:Juventus-Tottenham HotspurBasel-Manchester CityFC Porto-LiverpoolSevilla-Manchester UnitedReal Madrid-Paris Saint-GermainShakhtar Donyeck-AS RomaChelsea-BarcelonaBayern München-Besiktas
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés