Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Xabi Alonso maradását szörnyű döntésnek nevezte a Liverpool korábbi középpályása

Takács Márton

Publikálva 31/03/2024 - 16:31 GMT+2

Xabi Alonso visszautasította a Liverpool és a Bayern München ajánlatát, és a 2024/25-ös szezonban is a Bayer Leverkusen vezetőedzője marad. Alonso veretlenül menetelő csapata a Bundesligát várhatóan megnyeri, az Európa-ligában és a Német Kupában is versenyben van még. Játékosai iránt nagy érdeklődés mutatkozhat a nyáron, ami aggasztja Joe Cole-t, a Pool korábbi focistáját.

Xabi Alonso a Bayer Leverkusennel érne el további sikereket

Fotó: AFP

Joe Cole szerint rosszul döntött Xabi Alonso, Owen Hargreaves-t viszont lenyűgözte, hogy a spanyol marad a Bayer Leverkusen vezetőedzője.
Joe Cole úgy véli, Xabi Alonso szörnyű döntést hozott azzal, hogy a Liverpoolt kikosarazva elkötelezte magát a Bayer Leverkusenhez a 2024/2025-ös szezon végéig.
Alonsót az Anfieldre költözhetett volna a távozó Jürgen Klopp helyére, és mivel a nyáron a Bayern Münchennél is megüresedik a poszt, Thomas Tuchel lehetséges utódjaként is felmerült a neve, de ő marad Leverkusenben.
Alonso bejelentette, hogy "a munkám itt még nem ért véget”, de Cole kritizálta a spanyol döntését, szerinte elképzelhető, hogy a németet elérheti a második szezon-szindróma a Bayernél.
"Ez egy szörnyű döntés" - mondta Cole a TNT Sportsnak.
picture

Xabi Alonso hűséges marad a Bayer Leverkusenhez

Fotó: AFP

"Menedzserként a játékosállományod olyan gyorsan változik, jelenleg ő az egyik legkeresettebb edző a világ labdarúgásában, szerintem már a nyáron meg kellett volna lépnie a váltást.
Egy év múlva teljesen más lehet a helyzet, ezt a csapatot egyben tartani elég nehéz lesz, mert van néhány fantasztikus játékosuk, és Európa összes óriásklubja rájuk fog figyelni."
A Leverkusen 27 forduló után 13 pontos előnnyel vezeti a Bundesliga tabelláját a címvédő Bayern München előtt, és Harry Kane csapatával már nem kell játszania a folytatásban. Nagyon úgy néz ki, hogy Alonso csapata megtörheti a bajorok több mint egy évtizede tartó bajnoki uralmát. Tuchel már gratulált is a riválisnak.
A Leverkusen még egyetlen egy mérkőzést (!) sem veszített el ebben az idényben. A német bajnoki címért akkor tett óriási lépést a klub, amikor a Bayern 3-0-ra legyőzte. A Bayer még soha nem nyerte meg a Bundesligát, öt alkalommal voltak második helyezett, legutóbb a 2010/11-es szezonban.
picture

A helyes irányt mutatja Xabi Alonso

Fotó: AFP

A Leverkusen a Német Kupa elődöntőjébe is bejutott a másodosztályú Fortuna Düsseldorf ellen, az Európa-liga negyeddöntőjében pedig a West Ham lesz Florian Wirtzék ellenfele. Ha már Wirtz, az, hogy Xabi Alonso elkötelezte magát a következő szezonra is, másokra is hatással volt, így a 20 esztendős támadó is marad a klubnál.
A TNT Sports a korábbi Bayern-középpályást, Owen Hargreaves-t is megkérdezte arról, mit gondol Alonso döntéséről.
"Igazából le vagyok nyűgözve, szerintem jól döntött, maradjon ott, aztán majd meglátjuk, mi lesz a nyáron" - mondta Hargreaves.
"Ha megnyeri a Bundesligát, talán még egy európai trófeát, és együtt tudja tartani azt a csapatot, az különleges lehet. Ez valószínűleg egy kicsit meglepő, a legtöbb menedzser, amikor a részvényei magasan vannak, hajlamos távozni, de Xabi, aki menedzserként nyilvánvalóan viszonylag fiatal, ott akar maradni, ahol nagyon jól érzi magát." – tette hozzá.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés