Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mi lesz Gulácsi Péterrel?

Rizmayer Bence

Frissítve 24/10/2023 - 17:48 GMT+2

Tavaly októberben súlyos térdsérülést szenvedett Gulácsi Péter, aki a válogatott, valamint a német Bundesligában szereplő Lipcse első számú kapusa volt. Hiába számított mindkét fronton stabil pontnak a magyar hálóőr, egyelőre nem sikerült visszatérnie sem a lipcseiek, sem a magyar válogatott kapujába.

Peter Gulacsi - RB Leipzig

Fotó: Imago

Előbbi azért nem teljesen igaz, hiszen védett már a Wehen Wiesbaden elleni Német Kupa-mérkőzésen, de hiába végez teljes értékű munkát Gulácsi, eddig nem ő Marco Rose választása.
A lipcseiek vezetőedzője továbbra is Janis Blaswich-ot favorizálja, aki mind a 8 bajnokin, illetve mindkét Bajnokok Ligája összecsapáson pályára lépett a német együttesben. A 32 éves kapus összességében nem produkál rossz statisztikát, részben emiatt sem változtatott még Rose. Másrészt félő, hogy Blaswich olyan bizalmat nyert el Marco Rose irányítása alatt, hogy Gulácsi Péter emiatt nem kapja meg a lehetőséget.
Két ilyen kaliberű kapussal könnyen megoldható lenne, hogy egyik a Bundesligában, másik a BL-ben véd, azonban mindkét fronton Blaswich van favorizálva. Ez nem csak a klub csapatában betöltött szerepére lehet kihatással Gulácsi Péternek.
A magyar válogatottban Dibusz Dénes remek formában van, az Eb-selejtezők során a nemzeti tizenegy egyik legstabilabb pontja volt.
A két dolog összefüggésben van egymással, mivel amíg Gulácsi nem kapja meg a kellő játékidőt klubcsapatában, addig a válogatottban sem fogja megkapni a lehetőséget. A nemzeti csapat legutóbbi két kerethirdetésekor ugyan ott volt a névsorban Gulácsi, azonban egyszer sem védett - sőt legutóbb később csatlakozott a válogatott edzőtáborhoz, mert még egy felkészülési mérkőzésen játszott a Lipcsével.
A rutinos kapus szempontjából a lehető legrosszabbkor jött a sérülése - persze mikor jó egy sérülés... -, hiszen a klubjánál is sikerült stabil pontot találni, valamint a válogatottnál is.
Az viszont biztos, ha Gulácsi Péter ebből a szituációból sikeresen jön ki, azaz visszaszerzi az első számú titulust mindkét esetben, akkor egy mentálisan roppant erős vezért kap Marco Rose, illetve Marco Rossi.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés